diumenge, 16 de maig del 2010

Votació sobre la Diagonal

Com sabeu aquesta setmana l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una votació presencial i electrònica per a decidir el futur de la Diagonal de Barcelona.

En primer lloc, cal dir que cal aplaudir que l'Ajuntament decideixi consultar un projecte important a tota la ciutadania. Creiem que en més cops caldria fer-ho.

L'Ajuntament s'ha gastat molt diners en la consulta i en els projectes tècnics per tenir preparades les opcions A i B, del Boulevard i la Rambla. Tot i que la participació ha sigut baixa (12%) inferior a la de les consultes sobre la independència de Catalunya, el resultat no admet cap discussió el 80% dels votants no volen que l'Ajuntament es gasti els nostres calers amb la reforma de la Digonal.

Perquè s'ha produït cap resultat.

* L'opció C) era una opció en contra de l'Ajuntament i per tant, creiem que hi ha gent que ha votat aquesta opció simplement per votar en contra del PSC i de IC, que formen part de l'equip de govern.

* Estem en crisi, i una crisi greu, i per tant, les opcions A) i B) s'han vist com una despesa de luxe, i per tant, innecessària. A sobre molt poc oportuna. Això demostra que la falta de sintonia entre els polítics i la gent cada dia es més abismal.

* El tramvia. S'ha posat, vulguis o no vulguis, i no s'ha explicat suficientment quines implicacions tenia la reducció del tràfic de cotxes per la Diagonal en la resta de la ciutat. Per contra, no s'ha millorat suficientment el transport públic per tal de reduir substancialment el tràfic de cotxes privats.

Des del punt de vista del Carmel, segurament si l'Ajuntament hagués convocat una votació sobre la MPGM del Carmel i entorns, els veïns ens haguessim estalviat molts diners, i molta dedicació de temps. S'ha acabat el temps de l'urbanisme especulatiu.

L'Ajuntament de Barcelona, i els partits que el governen PSC i IC, necessiten una profunda reflexió i un canvi important en la seva visió de la ciutat, per fer-la millor de la manera que ho volen els ciutadans, i, no oblidem, contribuents.

Avui, potser no cal analitzar si ha de dimitir l'Alcalde Hereu, perquè sóm molt aprop del resultat. Però caldria reflexionar-hi seriosament. De tota forma, tot sembla indicar que s'ha acabat el cicle de govern socialista al cantó mar de la Plaça Sant Jaume.

Una visió diferent la podeu trobar a http://perenieto.blogspot.com/2010/05/hem-perdut.html

3 comentaris:

Óscar GarcÍa ha dit...

No sé si sabeu alguna cosa del projecte que s'està realitzant al solar de Can Cortada (aparcament de la Meiland). Jo no sé que quedarà de la nostra via a aquest pas, primer arrassar la Clota i ara un dels pocs espais on la vista es pot relaxar una mica. Almenys puc veure les muntanyes i sentir-me una miqueta lliure. Per a mi és un lloc molt important perqué forma part del meu col.legi de tota la vida, els salesians. Si no han esmicolat prou tota aquella contrada, ara per acabar la única zona lliure.

Estan encetant el projecte de 160 habitatges, inmobles de 7 pisos d'alçada, ni més ni menys.

Aquí teniu la informació:
http://www.pmhb.org/repdoc/61900-20100513112424.pdf

Óscar GarcÍa ha dit...

Per cert, no queda gens clar que hi haurà damunt dels dipósits d'aigua de l'avinguda de l'estatut.

Hi haurà a més a més d'un parc, un parc de neteja d'on sortiran tots els vehicles de neteja del districte. No hi ha cap imatge del disseny.

De la vila d'Horta, és evident que només quedarà el nom. Podriem canviar-lo també per Cemex o COPISA.

Salut i bona vida.

Manel J. Camps ha dit...

Oscar,

Jo particularment no en sé res. De tota forma hi ha diversos blogs de polítics del districte que crec que n'haurien de saber alguna cosa. Per exemple, Jordi Coronas, (ERC), José Rodríguez (PSC), Anna Mir (ICV).

Jo sé que ells llegeixen el nostre blog, espera algun dia a veure si contesten i si no posa aquest post en el seus blogs a veure si et contesten. Els seus blog estan referenciats en el nostre.