dimecres, 30 de juny de 2010

La política d'urbanisme de l'Ajuntament.Els que hem viscut el procés de la modificació del PGM del Carmel i entorns, hem pogut viure en les nostres carns que l'Ajuntament fa i desfa segons els seus criteris. I cal dir que vam tenir sort que els partits que governaven estaven en minoria, i, per tant, vam poder introduir petites millores.

Però tot el procés burocràtic de presentació del plà, al.legacions dels afectats i resposta de les al.legacions, no garanteix en absolut que els interessos dels veïns siguin atesos. També vam veure que algunes persones teníen molt poder.

Avui hem conegut que el Sr. Ramon García Bragado, ha estat imputat, en el cas que la jutgessa està instruint contra els lladres Félix Millet i Montull, en relació al tema del famós hotel del Palau.

http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20100630/53956478147/jordi-hereu-releva-al-teniente-de-alcalde-de-urbanismo-ramon-garcia-bragado.html

http://www.3cat24.cat/noticia/748688/catalunya/Hereu-accepta-el-relleu-temporal-de-Garcia-Bragado


El Sr. Bragado, de moment és inocent, però està clar que el Fiscal i la Jutgessa han vist indicis culpables en la seva actuació per a imputar-lo.

L'alcalde Hereu diu que confia en la seva honorabilitat però que si es demostra la culpabilitat actuarà amb contungència. Dicurs absolutament polític.

De moment el Sr. Bragado ha deixat les competències d'urbanisme però segueix com a tinent d'alcalde. És curiós observar que el Sr. Gumà, d'ICV, manifesta públicament que hauria de deixar de ser-ho. Ho ha deixat "provisionalment" però des d'aquí creiem que no hi tornarà.

Des d'aquí volem demanar molta més transparència en les actuacions urbanistiques, que sempre beneficien a algú i perjudiquen a d'altres. Volem que els interessos dels afectats, propietaris i llogaters, siguin tinguts en compte de manera real.

Creiem que calen canvis en profunditat amb l'estructura d'urbanisme, i amb el model de relació amb els veïns. Calen canvis en profunditat i no solament de persones (que segurament també).

Esperem els comentaris dels polítics de la nostra zona a través dels seus blogs.