dissabte, 21 de març del 2009

Jornades sobre l'aigua - Safareig carrer Aiguafreda


El cartell de les jornades AIGUA I RENOVACIÓ AMERICANA: lectures crítiques. Intervencions polítiques.
Aquestes jornades se celebraran a Barcelona el proper mes d’abril i que per il·lustrar el cartell han utilitzat el safareig de casa en Josep Valilla, Aiguafreda 10 bis.

L'aigua, tant literalment com metafòricament, sosté el flux de vida. En el nivell ecològic, preocupi l'aigua pel segle 21è, la seva disponibilitat a totes les persones, i la seva sostenibilitat per a les generacions d'arribada, ha provocat crides urgents per a acció tant dins dels Estats Units com més enllà de les seves fronteres. L'Exposició Internacional Saragossa 2008 "Aigua i Desenvolupament Sostenible" centrat en la crisi d'aigua que posa grans desafiaments socials per al nostre món. Al la pel·lícula documental de Gore "Una veritat inconvenient" demostra la preocupació Nord Americana amb el paper que tant l'administració com els ciutadans haurien de jugar per tirar enrere els corrents que són imminents que amenacen de soscavar el món d'aigua. La sostenibilitat d'aigua llavors depèn de les implicacions polítiques i emocionals de la gent. De la perspectiva de les humanitats, regui com conseqüència d'emoció (llàgrimes, suor, la ruptura d'aigües...) és crucial en qualsevol anàlisi de la interacció potencial entre el personal i el polític.La 9a Conferència de SAAS Internacional, que se celebrarà a l'Universitat de Barcelona, oferirà un espai de reflexió sobre les dimensions socials i ideològiques d'aigua. Alguns assumptes per a ser tractats en aquesta reunió internacional: (Cal esmentar que la primera lletra de cadascun d'aquests assumptes, en anglès, forma la paraula WATER -aigua-)

Water Aigua la seva presència en la geografia dels EUA i història. Un continent bicoster, Amèrica està connectada pels dos oceans existents més grans amb tots els altres continents. L'aigua era el mitjà pel qual els exploradors, els pobladors, els esclaus, i els immigrants fluïen dins des de totes les altres cantonades del món. Els rius americans i els llacs han estat centrals a la supervivència tant de les nacions natives com dels colonitzadors del continent. Com està l'aigua representada en la literatura americana Nord com a mitjà de supervivència psicològica o emocional i renovació?.

Al.legories d'aigua per haver format la concepció dels Estats Units com a lloc emocional. En quina mesura té l'empatia d'ideals d'igualitarisme i democràtics ha estat manifestat al "cos" de literatura americana a través d'una corporalitat present? Llàgrimes, suor, la ruptura de les aigües, es pot parlar de sexualitat com elements que fan un pont sobre el buit entre individualisme americà i consciència social o activisme polític.

Territorialitat i aigua. Com és de central l'aigua a la formació de "color local" identitats i tradicions literàries? De quines premisses ideològiques s'ha representat aigua al llarg dels segles en la literatura americana i història tant com a font de vida com com a element destructiu?.

Emancipació i aigua en la cultura americana. Regui mobilitat tan física i fluïdesa emocional. En quina mesura estàn l'autoalliberació i la llibertat tipificades per representacions d'aigua?.

Reading -llegir sobre l'activisme polític. La situació actual de la crisi d'aigua amb la necessitat de defensar drets humans per a totes les persones subratlla la connexió entre natura i cultura, les ciències i les humanitats. En quina mesura pot ser les lectures convertides en llocs per a la intervenció política?
-Traducció lliure del fullet de les jornades-