dijous, 19 de març del 2009

Reunió amb el govern del districte - Carrer Aiguafreda 18/3/09

Avui, penso que ha sigut un dia molt surrealista, aquest matí enterràvem la nostra veïna la Sra. Conxita, penso que ella si hagués viscut aquestes últimes hores riuria......

Avui a la reunió del Districte hem tornat a perdre el temps per enèsima vegada ens han reunit per no fer cap proposta en ferm de res... o si, ja que el que pretenien era que cedíssim l’espai de carrer que hi ha entre les cases i els horts....a canvi que ells ens feien les clavegueres... des del núm. 10 al 30.

Ens han presentat un projecte d’alçat del carrer, on no tenien clar quina vinculació tenien les finques, ja que, les fitxes no eren reals de les cases que tenen serveis en comú, s’ha fet l’estudi arquitectònic sense una vinculació sociològica de l’alçat, i ara pretenien tenir més informació, be en total no tenien res.. ja hem preguntat que quin cost ha tingut aquest estudi pels fons econòmics de la ciutat. Dons el resultat és totalment negatiu.

A partir d’aquí també hem preguntat quin era el cost d’aquesta proposta, o sigui quin era el cost que representaria per cada veí el suposat arranjament, a part de la suposada cessió del terreny, tampoc ho sabien.

Tampoc sabien que dels números 10 al 30 tenim claveguera i que els serveis ens entren gairebé tots pel carrer Granollers com la claveguera, cosa que els hi hem explicat, a part si volen fer una claveguera ho poden fer pel camí de Barcelona que ja es municipal i no cal fer cap cessió dels terrenys. I si fan la claveguera, pel camí de Barcelona o torrent, millor doncs, aconseguim tenir-lo net i polit sense que ho fem els veïns com fins ara. No se si recordeu que quan varem aconseguir que el tanquessin van fer la promesa de netejar-lo cada any almenys una vegada, però coses de la vida, no ho han fet mai.

A nivell de les subvencions tampoc tenien res més a dir que les que hi ha ja estipulades, o sigui cap oferta especial del que ja teníem.

També ha sortit el tema que ja havia sentit alguna vegada, que no ens havien proposat res abans per que nosaltres no ens havien posat d’acord, cosa que com ja sabeu no es veritat, nosaltres després de 4 reunions durant la legislatura passada, estaven esperant la proposta que ens havien de fer des del Districte, Patrimoni i Paisatge Urbà.

També hem deixat clar que el carrer Aiguafreda és des del núm. 1 al 30 i que no ens avindríem a cap canvi si no hi ha una subvenció del 100%, ja que si el carrer Aiguafreda està on està i es referent del patrimoni d’Horta es per que d’inversió econòmica dels veïns durant aquests anys ha sigut del 100%, i l’Ajuntament, 0%.

Tan 0% que:

.- Les brigades de neteja no escombren doncs no tenen el carrer en el seu full de ruta.

.- L’enllumenat s’ha canviat, desprès d’estar anys amb “apagons” setmana si i setmana també, posen uns fanals que com diem els veïns son ovnis, i no demanen permís als propietaris de les façanes per fer d’instal·lació, ni reparen el forats deixats pels operaris al retirar els fanals antics, també ho tindrem de reparar els veïns, ja que no estem en el full de ruta de l’Ajuntament de Barcelona, pels les seves obligacions.

En canvi, si que saben com exigir els seus drets.. doncs si es demana un permís d’obres hem de deixar un aval per reparar els possibles desperfectes del carrer que ells ni tan sols escombren, avals que pel carrer Granollers poden pujar 450€ i per la banda del carrer Aiguafreda poden pujar 1300€, i com aquesta ni han moltes, potser masses, bé deixem-ho aquí doncs això es un article no es un sumari.... però el podríem fer

Això si necessitem amb urgència un catàleg o protocol per poder, demanar permisos d’obres amb tranquil·litat i no amb subjectivitat de l’ interpretació del tècnic que et toca.... Això si que és urgent, però companys podríem fer una juguesca i la guanyaríem aquesta legislatura no ho veurem.


Rosa Farrés
Veïna del Carrer Aiguafreda