divendres, 6 de novembre del 2009

Catalunya i Madrid


Quan l'Alberto Ruiz Gallardon va proposar entrar a l'Ajuntament a l'esposa de l'ex-president del Govern va sobtar, ja que no es coneixin els mèrits de la dita senyora per ser Regidora de l'Ajuntament de Madrid.

Aquí a Catalunya la premsa i els mitjans de comunicació, són bastant respectuosos amb la vida privada de les persones públiques, i no hi ha massa "salsa rosa" en relació a les seves actuacions. No s'ha parlat massa de la separació de la seva dóna del President del Barça ni de la seva nova companyia. A Madrid seria diferent i estaria cada dia en programes tipus "Sálvame".

Ara hem conegut la immensa quantitat de càrrecs que acapara l'esposa del molt honorable President de la Generalitat, Sr. Montilla. La Sra. Ana Hernández Bonancia és regidora de l'Ajuntament de Sant Just i té molts altres càrrecs. Potser en una época de creixement de l'atur caldria repartir una mica els seus càrrecs.

Els casos de corrupció que han aparegut a Catalunya, la fan, desgraciadament, més propera a Boadilla del Monte o Marbella. L'oasi català sembla que s'ha acabat. Esperem que es faci net del tot. Com han reclamat en els darrers dies el Conseller Castells i el President del Parlament de Catalunya Sr. Benach, cal una absoluta regeneració política que acosti els partits als ciutadans. La desafecció política, és una manera, educada, de manifestar l'oposició entre els interessos dels ciutadans i per on van els partits.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs això no és res. L'Antoni Fogué, el que volen col·locar com a nou alcalde de Santa Coloma (i marit de l'anterior alcaldessa) el 2007, a la Diputació, gaudia de 20 càrrecs!
http://albert-bir.blogspot.com/2009/11/lana-hernandez-no-es-lunica.html

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Abans de fer un escrit com aquest, potser fóra convenient averiguar per quants d'aquests càrrecs cobra. Ho dic perquè a tots els ajuntaments passa el mateix. Un regidor pot ocupar diverses regidories, més la regidoria d'un districte, més presidències i vice-presidències en diversos consells i això no vol dir que cobri per cadascun dels càrrecs que ostenta. En canvi si que li implica un munt d'hores extraordinàries pel que fa a la dedicació.

Per posar un exemple proper, un conseller de districte de govern pot ser conseller d'una o més carteres + vice-president d'una o més comissions + conseller d'un barri i no per això percebrà més ingressos que un altre conseller que no ocupi aquests "càrrecs".
No és que vulgui defensar l'esposa del president Montilla en concret, però crec que el prestigi de la política també ha de passar pel respecte a la dedicació dels qui la practiquen, ja sigui de forma professional o no.

Manel J. Camps ha dit...

Jordi,

Estic absolutament d'acord que seria molt bo saber que cobra en funció de sou i en funció de dietes per assistència als consells d'administració.

Crec que, com a mínim, el càrrec de Consellera de la Caixa, no té res a veure amb els seus càrrecs a l'Ajuntament.

A veure si el nou codi ètic que vol impulsar el President Montilla fa que els ciutadans tinguem més informació.

Des d'aquest blog no es vol desprestigiar a la classe política en general. Com saps hem col.laborat amb moltes iniciatives de diversos partits pel que fa al barri. Però si que volem denunciar aquelles actuacions que ens semblen que no s'adiuen amb els valors que propugnen els polítics.

Es possible que aquest cas no mereixi cap artícle, però si veus les portades d'avui diumenge de La VAnguardia i del Periodico, la corrupció és el titular de capçalera. Alguna cosa haureu de fer els polítics per tal que la vostra feina sigui millor entesa per tothom. E insisteixo des d'aqui no es vol desprestigiar a la classe política en general.

Gràcies pel teu comentari.

Jose Rodríguez ha dit...

A veces los blogueros también deberíamos mostrar cierta ética y cotejar la información. Considerando que la nota de la Diputación limita los cargos que se han publicado y por ejemplo, ella no es consejera de La Caixa, el resto se explican en los dos únicos cargos que tiene: regidora y diputada provincial.

Estaría bien que a veces no sólo leyéramos las versiones que nos interesan:
http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=2475

Porqué a diferencia de Ana Botella, la carrera política de Anna Hernández ES ANTERIOR a que Montilla llegara a Presidento y anterior a su relación con él.

Como dice Jordi, me parece triste y lamentable que te sumes tan alegremente al desprestigio de la política.

Manel J. Camps ha dit...

José.

Sembla mentida que parlis sense comprovar les dades.

La Sra. Anna Hernández Bonancia apareix com a consellera de la Caixa en l'informe de gestió de l'any passat.

http://portal.lacaixa.es/StaticFiles/StaticFiles/43fd03ead245a110VgnVCM200000128cf10aRCRD/es/informe2008.pdf

Crec que és absolutament vergonyos que critiquis als aficionats com nosaltres i els professionals com tu, cometin aquestes errades.

Continuarà.

Jose Rodríguez ha dit...

Ah.. sí, és veritat és consellera de la Caixa en nom de la Diputació de Barcelona.

Però és el que té ser diputat provincial i regidor.

Sí m'he equivocat.

El que és vergonyòs es que tú menteixis descaradament d'una cosa que ets conscient:

No soc professional, ni com a polític ni com a blocaire.

Però és més, et parlava de blocaire a blocaire, i la teva falta d'honestitat intelectual o interés per la veritat que com a blocaire hauríem de tenir, i em sembla, igualment que la teva actitut l'únic que transpua són dos coses:

a) Una manca de coneixement de com funciona el món municipal. Si vols canviem les lleis per a que els regidors siguin cuatre vegades més que és el que succeix a Suècia, amb el cost associat que això hi té. Et recordo que aquesta dona només cobra un salari.

b) Unes ganes de degradar la política que ja fa temps que portes fent, però en aquest cas ni tan sols matitzes i corregeixes, perquè barrejar corrupció amb l'exercici de regidora i diputada provincial (que són els seus dos únics càrrecs reals), em sembla una mica "torticero". Que té a veure Anna Hernández amb Gil i Gil o l'exacalde de Boadilla?

Em sembla a més molt vergonyòs que es faci amb Anna Hernàndez quan una gran part de tinents d'alcalde, inclosos aquests tant estimats de CiU com el primer tinent d'alcalde de Sant Cugat, exerceixin una plètora de càrrecs derivats del de regidor.

Manel J. Camps ha dit...

José,

Jo no penso que menteixis deliberadament quan dius que la Sra. Anna Hernàndez no és consellera de la Caixa i després resulta que sí que ho és.

Quan parlo de professional, per a mi, una persona que cobra quasi 11.000 Euros a l'any per una feina és un professional. Per tant la professionalitat va pel teu càrrec en el districte d'Horta-Guinardó en representació del PSC. Ja sé que no cobres per la teva feina de blocaire. Ja veus el que per a tu és una mentida, per a mi no és. I tot i que jo per la meva feina cobro més que tú a l'Ajuntament, els meus fills treballant 8 hores cada dia, cobren molt poc més. I això que tenen una carrera universitària. A ells també els tracten de professionals a la seva feina i els exigeixen com a tals.

Per cert, estaria bé saber si les dietes que cobra la dita senyora a la Caixa, se les queda ella, les dóna al partit o en fa alguna altra cosa.

Falta d'honestitat intelectual o d'interès per la veritat. Bé crec que no val la pena comentar-ho perquè ja porto temps escribint, i crec que en aquest blog no es diuen mentides deliberadament.

Aquests dies la corrupció és portada a tots els diaris. Alguns titulars d'ahir de la Vanguardia, "La corrupción genera un gran debate social", "El PSC pide perdón", "El president se demarcó totalmente de los cargos del PSC de Sta. Coloma", "Manuela de Madre derrama lágrimas". Bé, si et sents més content pots pensar que és una conspiració d'aquest blog contra els polítics en general, o contra el teu partit. Cadascu és lliure de pensar com vulgui però les persones adultes han de sostenir les seves afirmacions en bases sòlides.

Una recepta que s'acostuma a donar per combatre l'atur és repartir el treball existent. Dir que la senyora Anna Hernández reparteixi una mica els seus càrrecs, no crec que sigui "torticero".

He de dir que em vaig assabentar dels càrrecs de la Sra. Anna Hernàndez, per un mail que hem van enviar dient si la dita Sra. era un avió o tenia el dó de la ubiquitat per estar a tot arreu alhora. Ja veus a la gent del poble li costa d'entendre tots aquests càrrecs, i el Periodico va fer la comparació entre els càrrecs del Felip Puig quan era conseller de la Generalitat i els de la Sra. Anna Hernández.

Tot i que tú de l'organització dels Ajuntaments en saps molt més, jo he estudiat dret administratiu i en tinc algunes idees. Per exemple, sé que la Maite Fandos, tot i ser a l'oposició està dins de l'Agència del Carmel.

Encara que a tu t'ho sembli aquest no és un blog per defensar a CiU. A aquest partit i al PP, els hi agraïm el suport per defensar el barri davant del PGM del Carmel, i a ERC la seva actuació per modificar-lo.

Crec sincerament, que a vegades et calentes massa, i aleshores escrius coses que no es corresponen gaire amb els teus articles ben estructurats.

Com sempre, els teus comentaris són molt ben rebuts.

Jose Rodríguez ha dit...

T'ho torno a dir, segueixes mentint deliberadament.

La meva FEINA no és de conseller, tinc una feina laboral com la teva, o la dels teus fills (aniria "listo" si hagués de viure amb 10.500 € bruts l'any) i per tant segueixo sense ser "professional" perquè això no em dona el meu menjar, no me'l donarà en el futur i és conjuntural i no em suma a la meva carrera professional.

I continues fent afirmacions torticeres, t'han dit que Anna rep només un salari, que pot repartir? la responsabilitat? perquè salari, no el pot donar... Per tant és un absurd que es digui "en un moment amb tant d'atur" es vulgui repartir res. Si aquesta dona deixés l'activitat política generaria només una vacant, la de regidora, no dos, tres o 18, el càrrec de diputada provincial l'hauria d'agafar un regidor en actiu (qui la sustituís o un altre) i no generaria cap altre lloc de treball. I es continuaria rebre només un sou, un únic sou derivat de la seva activitat política.

I t'ho torno a dir, jo no accepto que em diguis professional quan la major part de la meva activitat l'he de dedicar a un pagador que és privat i que em demana una jornada de 40 hores setmanals i em pot acomiadar i depenc d'un conveni col·lectiu que no té a veure amb l'ajuntament de Barcelona. Quan el teu pà actual i futur depén d'una activitat que no és la política no ho ets de professional.

Manel J. Camps ha dit...

José

En aquest blog he escrit Quan parlo de professional, per a mi, una persona que cobra quasi 11.000 Euros a l'any per una feina és un professional. Per tant la professionalitat va pel teu càrrec en el districte d'Horta-Guinardó en representació del PSC. Tu dius que això és una mentida. Les paraules signifiquen el que diuen els diccionaris no el que tu vulguis. Segons el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola professional vol dir
profesional.
1. adj. Perteneciente o relativo a la profesión.
2. adj. Dicho de una persona: Que ejerce una profesión. U. t. c. s.
3. adj. Dicho de una persona: Que practica habitualmente una actividad, incluso delictiva, de la cual vive. Es un relojero profesional. U. t. c. s. Es un profesional del sablazo.
4. adj. Hecho por profesionales y no por aficionados. Fútbol profesional.
5. com. Persona que ejerce su profesión con relevante capacidad y aplicación.

Crec que està clar que amb les definicions 3, 4 i 5 la teva activitat al districte, per la qual cobres, es pot qualificar de professional. És més, penso que seria ofensiu si la qualifiquessim d’amateur. Si diguessim que es decideixen si es posen semàfors o no per part de polítics amateurs i no qualificats crec que estariem ofenent. Però tu pots repetir tantes vegades com vulguis que estic mentint. Sobre aquest aspecte de professional no penso respondre més. Et recordo que l’únic que ha mentit en aquests comentaris has sigut tu dient que l’Anna Hernández no era consellera de la Caixa, i quan et vaig demostrar que ho era, ho vas reconèixer. De tota forma jo mai t’he tractat de mentider perquè penso que va ser un error i ja està.

Tot el que dius, que tens una altra feina, que en el futur no t’hi dedicaràs, que això que fas no serveix per al teu currículum, no són característiques que defineixin si ets professional o no.

Sobre el sou de l’Anna Hernàndez, a part del sou de l’Ajuntament, segur que cobra dietes per assistir a les Assemblees de la Caixa. Aquestes dietes acostumen a ser bastant generoses. És a dir, no només cobra un sou sinó també altres diners corresponents a dietes. El que podria repartir, és que una persona amb més temps per a preparar-se les assemblees de la Caixa, hi assistís. Pogués fer preguntes havent estudiat totes les dades, coneixent l’Entitat. Però estàs defensant justament una actuació que fomenta el poder dels directius de les grans corporacions, ja que els Consells i les Assemblees qüestionen molt poc les decisions d’aquests directius. Això ho explica el Sr. Manuel Pimentel en un artícle al que tu fas referència
http://www.cincodias.com/articulo/opinion/economia-fraude-inocente/20041201cdscdiopi_2/cdsopi/

Pots rellegir els darrers paràgrafs i veuràs clarament que calen consellers que no estiguin supeditats a la Direcció.

Jose Rodríguez ha dit...

Manel:

"3. adj. Dicho de una persona: Que practica habitualmente una actividad, incluso delictiva, de la cual vive. Es un relojero profesional. U. t. c. s. Es un profesional del sablazo."

No vivo de ello, te lo vuelvo a decir. Y la relación que tengo ni es laboral ni es mercantil. Cuando firmo un contrato asumo un control de mi trabajo "desde arriba" en base a los objetivos de "mi jefe" o de "mi cliente", cuando hago mi actividad política en cambio asumo el control "desde abajo" y en base a un compromiso político. Si este entra en conflicto grave con el que es "jefe político" lo tengo claro... puedo deshacer la relación porqué el compromiso es con un programa de acción política no con una organización o una institución y con los votos que indirectamente me han llevado hasta allí. Es por eso que yo no te voy a aceptar el término profesional.

"4. adj. Hecho por profesionales y no por aficionados. Fútbol profesional."

Como no soy profesional lo que hago no es profesional.


"5. com. Persona que ejerce su profesión con relevante capacidad y aplicación."

No sé si hago en política algo con relevante capacidad y aplicación, deberían juzgarlo los terceros, pero no es mi profesión. También me dedico a hacer un blog y a veces hago conferencias y doy cursos y algunos hasta cobrando pero no soy profesional del blogueo. También subo montañas y hago alpinismo con especial aplicación y con un mínimo de capacidad, pero no soy un profesional.

Te lo vuelvo a decir, activamente mientes con lo de profesional.

Yo con Anna, me EQUIVOQUÉ, y reconocí mi ERROR, no mi intención de faltar a la verdad. Tú sigues insistiendo en algo que es una mentira.

Sobre consejeros, Anna no depende de la dirección, que yo sepa, va en su calidad de diputada provincial y las compensaciones de La Caixa no las recibe ella sinó la institución. Pero es más, imagínate que cobrar un churro de millones de €, esa función no la puede ejercer panete que pasa por la calle, o tú o yo, ya que está ahí no en calidad de su cara bonita sinó como diputada provincial. Para poder estar ahí tienes que ser regidor, luego diputado provincial y por último consejero de La Caixa, no al revés, no puedes coger a un parado cualquiera y hacerlo consejero de la Caixa porqué está en representación de la Diputación y has de ser diputado provincial.

Mi modelo, es el sueco, pero es más caro, requiere multiplicar por 5 los regidores de los municipios y requiere desprofesionalizar mucha estructura política y hacerlos políticos ciudadanos (algo que es más caro, porqué el profesionalismo lo ponen los técnicos no los políticos).

Luego puedes mezclar churras con merinas, igual que mezclas corrupción con los cargos de Anna.

A parte, ya que estamos, amateurismo no significa mala calidad de la función. Considero que la política no ha de ser una actividad profesional y aunque inevitablemente lo es a ciertos niveles de dedicación, se ha de evitar a niveles donde es posible. Eso no implica desidia, baja calidad, o formación.

El concepto es que tú crees que los políticos han de decidir donde va un semáforo y yo digo que no. Los políticos, respondiendo los programas con los que se han presentado han de marcar unas prioridades y son los técnicos los que en base a las demandas ciudadanas, las directrices que tienen y las necesidades objetivas los que proponen y establece donde es mejor poner un semáforo y donde no. Por mucho que luego el político pueda tener la última palabra, la profesionalidad y la burocracia que garantiza la neutralidad en la aplicación de los criterios la proporciona el técnico.

Manel J. Camps ha dit...

Crec que aquests comentaris creuats s’han allunyat bastant de l’article original i estem discutint si la teva activitat política per la qual tens una remuneració és professional o no. Jo crec que la teva activitat pot ser catalogada de professional i tu no ho creus així. Doncs ja està clar el que pensem els 2. M’he quedat bocabadat amb la teva argumentació “Como no soy profesional lo que hago no es profesional”, quan el diccionari contraposa professional amb afeccionat. En cap cas he dit que l’activitat amateur sigui dolenta o de mala qualitat, però convindràs amb mi que una activitat professional, en principi, es suposa de més qualitat que una activitat amateur. Jo tinc clar les teves activitats professionals i aficions perquè les expliques en el teu blog, que llegeixo habitualment, i en cap cas he intentat canviar la realitat.

En relació al que expliqués dels consellers de la Caixa crec que t’equivoques. La Caixa en els seus Estatuts adjudica els seus Consellers a diverses Entitats, Diputació, Sindicats, Ajuntament, o Entitats diverses. I aquestes Entitats decideixen quines persones van en la seva representació. Per tant, seria absolutament possible que la Diputació ens nomenés a tu o a mi, si ho cregués convenient. És una decisió de la Diputació i no de la Caixa. En relació a qui cobra les dietes crec que també t’equivoqués. Les dietes es paguen als consellers a títol personal, en definitiva són ells qui assisteixen als Consells o Assemblees. Altra cosa ben diferent, és que, ells decideixin donar-les a la Institució que els ha nomenat o a alguna ONG.
En resum, crec que la Anna Hernàndez hauria de publicar a per tothom quins càrrecs té i quins emoluments cobra ella o bé dóna a altres. Aquesta transparència aniria molt bé per evitar casos de corrupció.
El to que utilitzes quan parles d’ ”parado cualquiera” crec que és bastant despectiu. I desgraciadament hi ha persones molt preparades que estan a l’atur.

Sobre les feines dels polítics i els tècnics, si vols podem recordar com han anat les afectacions o no del PGM del Carmel i el punt de vista dels polítics ha estat molt important.

Salutacions