divendres, 1 de gener de 2010

BON ANY 2010


En primer lloc des d'aquest blog volem desitjar un bon any 2010 a tothom.

De tota forma, una de les notícies d'avui és la pujada d'alguns serveis públics per als ciutadans de Catalunya. També les pujades d'impostos que haurem de suportar durant aquest any, a partir del juliol la pujada de l'IVA i a partir d'avui mateix amb les rendes del capital.

http://www.lavanguardia.es/economia/noticias/20100101/53859489343/el-2010-llega-con-la-subida-de-luz-y-transporte-aunque-da-un-respiro-en-gas-y-autopistas-del-estado.html


La pujada del 6% dels trens de Rodalies i Mitja Distància és absolutament immoral. Quan els nostres polítics no es cansen de defensar el transport públic, el que fan es permetre una pujada de preus molt per sobre de l'IPC i no fer res per a millorar-ne la qualitat.


En una situació de crisi econòmica com la que estem patint, no sembla la millor opció la pujada d'impostos. En això estan d'acord, quasi tots els economistes, i això és prou díficil.

La situació del deficit públic està absolutament desbocada, i, per tant, ara se'ns diu, des de cercles propers al govern, que la única opció és la pujada d'impostos.

Els que van aplaudir entusiasticament la despesa realitzada durant l'any 2009, perquè això era coherent amb una política econòmica keynesiana, ara no diuen res de la coherència de la pujada d'impostos.

Desgraciadament, no semblen les millors notícies per a començar un any prou díficil.

Malgrat tot, els millors desitjos per a tothom.