dimecres, 3 de febrer de 2010

PIGS


Hi ha quatre Estats a Europa, en els quals la seva econòmia està funcionant molt malament són els PIGS (Portugal, Irlanda, Grecia i Spain -Espanya-).

La crisi econòmica a Espanya cada cop és veu més profunda. L'actuació del President Sr. Zapatero, està sent molt dolenta i això també ho diuen militants socialistes. La crisi mundial, està agravada a Espanya pel funcionament de l'econòmia, fins a la crisi, basada en una gran part en el sector de la construcció, en l'urbanisme especulatiu.

Aquest urbanisme és el que va guiar l'aprovació del PGM del Carmel i entorns. Els Ajuntaments s'han finançat darrerament gràcies a les llicències d'obres i plans especials de requalificació de certs terrenys.

El govern espanyol ha enganyat en diverses ocasions als ciutadans. Recordem quan Zapatero negava la crisi perquè hi havia eleccions. Ara també quan es diu que el sistema de la Seguretat Social és molt sòlid, i aquest sistema s'ha basat en que els actuals treballadors estiguin pagant les pensions de les persones ara jubilades. Es diu que l'atur ha tocat sostre i diverses empreses estan preparant expedients que portaran a l'atur a molts treballadors. Per exemple, en el sector financer en que les fusions d'entitats, manera elegant de dir, reducció de la competència i del servei donat als clients, suposarà una important pèrdua de llocs de treball. Ni "El Corte Inglés" va contractar ningú en la passada campanya de Nadal.

Europa ja ha cridat l'atenció a l'Estat Espanyol, i ara cal posar-se a còrrer per contentar als nostres socis.

Aquesta és la primera crisi important que Espanya té dins del Euro. l'Euro és molt positiu per Espanya, però té el petit inconvenient que en la situació actual no permet una devaluació que segurament aportaria competitivitat a la nostra economia.

Això no pinta bé.

6 comentaris:

Jose Rodríguez ha dit...

"Aquest urbanisme és el que va guiar l'aprovació del PGM del Carmel i entorns. Els Ajuntaments s'han finançat darrerament gràcies a les llicències d'obres i plans especials de requalificació de certs terrenys."

¡¡Pedazo non-sequitur!!

A parte que tu afirmación es positivamente falsa:

http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1997

Manel J. Camps ha dit...

José,

Com pots observar no tothom està d'acord amb les teves afirmacions.

"El desenvolupament urbanístic dels darrers anys ha fet quadrar els comptes de les Entitats locals".

Si tu creus que això és fals, doncs molt bé, es la teva idea.

http://www.administracionpublica.com/content/view/604/1/

Manel J. Camps ha dit...

Més referències als PIGS.

http://salvallibertat.blogspot.com/2010/01/top-10-riscos-geopolitics-2010.html

Jose Rodríguez ha dit...

Sembla ser que la lògica és quelcom que no deu extendre's molt.

Utilitzes un informe general, per fer-ho recaure a un ajuntament concret.

Suposo que entens el que és la fal·lacia de la generalització. Si jo soc xinés però els meus pares occidentals no tinc els ulls rasgats. Pot ser correcte l'afirmació "els xinesos tenen els ulls rasgats", i dir "jo soc xinés i no els tinc".

Les DADES OBJECTIVES dels pressupostos del cas concret diuen lo contrari. El cas concret de l'Ajuntament de Barcelona és que no hem depengut tant de l'urbanisme ni de les llicències i que extendre la "merda" es una pràctica incorrecta.

Manel J. Camps ha dit...

José,

Aquest artícle és un article que va de la situació econòmica a Espanya, comparant-la amb els altres païssos europeus que van malament i els que van bé.

Una de les causes de la situació actual del nostre Estat, és la bombolla immobiliària que entre tots hem creat, també els Ajuntaments.

Això mateix ho escrius tu en un post teu del teu blog "Hacer política municipal con el viento en la espalda de un crecimiento económico y en plena expansión de la burbuja inmoviliaria es fácil. Si el crecimiento de la recaudación por el IBI y otros impuestos municipales y transferencias del estado no llega siempre puedo tirar de un endeudamiento barato (recordemos que los tipos de interés estaban hace pocos años por debajo del 3%) o bien de alguna recalificación y licencias de obra que me darán unos ingresos adicionales.

En el post es fa un nexe d'unió de la situació econòmica general espanyola, amb el que han fet quasi tots els Ajuntaments, alguns més i altres menys, que era requalificar terrenys per construir més, i amb això fer determinades obres de caracter públic. Això és urbanisme especulatiu.

I aquest urbanisme inspira la modificació del PGM del Carmel.

Segueixo sense veure la falacia. Crec que hauries d'encaixar millor les visions diferents a la teva. Com saps els veïns estavem absolutament en contra del plantejament del PGM. Al final ha quedat molt descafeïnat, pero segueix tenint alguns aspectes que no ens agraden.

Gràcies pels teus comentaris.

UerBlge ha dit...

Welcome to Christianlouboutinmy.com,the summer is coming,what are you waiting for,just come and go shopping,here are our featured and best-seller christian louboutin products:chanel shoes chanel shoes jimmy choo jimmy choo manolo blahnik manolo blahnik louis vuitton shoes louis vuitton shoes Tory Burch Shoes and so on.