dimecres, 12 de maig del 2010

S'ha acabat la festa


Avui ens han dit que el President del Govern Senyor Rodríguez Zapatero ha decidit retallar en un 5% el sou dels funcionaris, i congelar les pensions. Independentment de si les mesures eren necessàries o no, ens falta informació per a valorar-ho, el que demostren aquestes mesures com altres, són diverses conclusions que es poden extreure de manera, crec que, objetiva.

* El govern espanyol i el seu President, han perdut tota la possible credibilitat que podien haver tingut en algun moment. Aquesta pèrdua es tan interna com externa, és a dir, internacionalment.

* No es poden fer cas de les promeses del Sr. Zapatero, ni del Sr. Montilla. La congelació de les pensions és un greu atemptat contra els drets de les persones més vulnerables socialment i econòmica. Ambdos personatges s'han omplert la boca defensant els drets socials i a l'hora de la veritat ja vegeu com actuen. Cal recordar el "Apoyaré el Estatuto que salga del Parlamento de CAtaluña", com a frase celebre del Zapatero.

* L'any passat es van gastar els calers amb el famós Plan E, i ara cal anar en contra dels més desfavorits. Un exemple entenedor, seria una familia que està arruinada i aleshores decideix invitar als seus veïns a un gran convit. Això que no té cap sentit és el que va fer el govern l'any passat, canviar voreres, pintar parets, etc. Algun conseller del districte va defensar en el seu blog aquest pla.

* A nivell local, l'Ajuntament, es gasta, diuen que 3,5 milions d'Euros, quasi 3 Euros per habitant de Barcelona, per decidir el futur de la Diagonal, quan no hi ha calers per a modificar-la.

* El PGM del Carmel i entorns, no es podrà portar a terme, en la seva major part, per la falta de diners. S'ha acabat l'urbanisme especulatiu.

Segurament les noticies d'avui donen per a molts més anàlisis, que intentarem fer més endavant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un escàndol. Com sempre, la crisi l'ha de sofrir qui pasa per més dificultats i qui menys culpa té de tot plegat. Amb tot, despertaran, per fi, els sindicats?

Felipe Blasco ha dit...

Els diaris diuen q el govern vol estalviar 15 mil milions d'euros. De frau fiscal es calcula q es fa entre 70 mil i 200 mil milions d'euros l'any. El cas malaia va ascendir a 2400 milions d'euros, si no recordo malament. Hi n'hi ha molts més de casos de corrupció a Espanya. I el PP ha dit q ells mai no farien aquestes retallades socials, jua jua

Dani ha dit...

Per què no es baixen els sous els diputats? Ha de patejar-se el rei 8 milions d'euros a l'any? Per què hem de gastar diners i vides a l'Afganistan? No podem esperar uns anys a reformar la Diagonal? Per què puja la borsa? i sobretot: Per quins nassos els bancs i els especuladors, que són els que ens han portat a la crisi, no paguen el que han fet i ho hem de fer nosaltres?!! Hi ha masses preguntes amb respostes evidents.