dimecres, 19 de novembre del 2008

Defensem Horta

Aquest és un blog que demostra els errors del PGM en el sector Dante-Llobregós, en el barri d'Horta de Barcelona. Segons l'Ajuntament de Barcelona en els "entorns" del Carmel. És curiós que Horta ara sigui "entorns" del Carmel.

En aquest blog, no només criticarem, amb arguments, la proposta de l'Ajuntament de Barcelona i l'Agència del Carmel, sinó que farem propostes més viables, sostenibles i d'acord amb les característiques del barri. No es tracta d'oposar-se a la millora del barri, sinò que es tracta de que aquesta millora sigui un benefici per a tots els habitants d'Horta.

Exigim, des d'aquí, a l'Ajuntament de Barcelona que ens ajudi en la tasca de conservar i millorar el barri, en lloc de tirar endavant el projecte que vol convertir els horts i jardins en formigó i fer desaparèixer el bosc.

Un fet molt important és que Horta ve d’això Horta = Hortal. I com a tal el barri d’ Horta té una estructura i unes característiques molt diferents d’altres barris. I el que l’Ajuntament pretén fer es convertir la zona Llobregós - Dante en l’Eixample amb tot de blocs de pisos dins una quadrícula, i això no és l’Eixample ni els veïns afectats i, no afectats, volen que ho sigui.

S’ha de respectar aquesta part de poble antic que encara conserven moltes zones d’ Horta. Aquestes cases afectades construïdes per gent de Barcelona que venien a estiuejar, i com a tal tenen unes característiques que, si s’enderroquen, destruiran part de la cultura del nostre poble. I ara que tant es parla de la memòria històrica, cal dir que la memòria històrica no és només la de la guerra. La memòria històrica també ens parla de com es vivia a Horta i perquè es varen construir aquestes cases amb jardí i horts.

Totes aquestes cases amb jardí, i arbres, ajuden a tots els veïns d’Horta, i també de la resta de la ciutat, a respirar millor. L’Ajuntament vol substituir els arbres per formigó. Són les polítiques eco-socialistes que ningú, amb dos dits de front, pot entendre.