dilluns, 28 de febrer del 2011

PMU del carrer Aiguafreda

L'Ajuntament vol fer el PMU (Pla de millora urbana) del carrer Aiguafreda. Aquest pla no té el suport dels veïns. Això semblaria que és un requisit bàsic per a tirar-lo endavant.

S'ha fet arribar aquesta situació als diferents representants de partits polítics, i la resposta per part de l'oposició ha sigut molt ràpida.

La Sra. Maite Fandos de CiU es va posar en contacte amb els veïns dels Carrer Aiguafreda per saber què opinaven del PMU del conjunt del Carrer Aiguafreda que s'han elaborat des del Districte d'Horta-Guinardó i l'Institut del Paissatge Urbà i la qualitat de Vida. Quan es va assabentar que hi havia bastants aspectes del PMU que no agradaven als veïns va voler contrastar-ho personalment amb ells i es va convocar una reunió d'urgència a la seu de l'Associació per la Defensa Dante Llobregós per explicar-li la situació. A la reunió també va assistir el Sr. Alberto Piedrabuena, representat de CiU a la comissió d'Urbanisme a l'Ajuntament de Barcelona i el Sr. Lluís Bou vocal de CiU al districte. A la reunió es van projectar totes les fitxes, casa per casa, per veure els aspectes de cada proposta que no agradaven als veïns. Aquesta feina mai s'ha pogut fer amb els actuals governants, en canvi si que s'ha pogut fer amb l'oposició.

El mateix dia també va contactar amb una veïna el Sr. Jordi Coronas i el dissabte al matí es va passejar pel carrer escoltant les queixes dels veïns!. Potser ERC es pensava que tots els veïns estavem encantats amb el PMU! El dissabte, abans del migdia, també es va personar el Sr. Manuel Conde del PP amb la seva dona per fer el mateix: parlar amb els veïns del carrer, casa per casa, del carrer per veure què opinaven del Pla ja que ell estava convençut de que el Pla agradava a tothom.... és clar això és que han fet córrer l'Elsa Blasco ICV (regidora del districte) i l'Oriol Bonet (Director de l'Agencia del Carmel).

Els veïns volem un PMU del Carrer Aiguafreda, però volem que aquest es faci per la gent del carrer i no pels visitants i o turistes, o només pel sol fet de ser Patrimoni Arquitectònic hem de mostrar o obrir les portes de l'hort a tothom, com per exemple fins i tot en les cases que els safareigos han estat sempre tancats? també hem de demanar que els blocs pisos del passeig de Gràcia obrin les portes per poder observar els ascensors i vitralls modernistes? o potser entrarem a les seves cases per veure els encofrats i pintures dels sostres? Per favor, feu una ciutat pels veïns i no pels turistes, segur que tots tindríem unes condicions de vida molt millors de les que tenim ara!

El Sr. Hereu (PSOE-PSC) i la Sra. Elsa Blasco (ICV-EUA) estan fent molts mèrits per a que votem altres alternatives, i marxin ben lluny de l'Ajuntament.