dimecres, 25 de febrer del 2009

La crisi econòmica i el PGM del Carmel

La crisi econòmica cada vegada es comprova que al nostre Estat és més profonda i que la recuperació serà lenta i no s'albira propera en el temps. El deficit de l'Estat Central ja supera el 3%, i estem en recessió. Les polítiques aplicades pels governs socialistes de Madrid i el tripartit de la Generalitat, no assoleixen la recuperació econòmica que tothom desitja. Mentrestant l'oposició del PP a nivell estatal es debat entre les lluites internes per succeir a Mariano Rajoy i els casos de corrupció destapats per part del Jutge Baltasar Garzón, que va a caçar amb el ex-Ministre Mariano Bermejo.
La MPGM del Carmel no havia contemplat aquesta crisi i volia la transformació del barri d'Horta en el seu sector Dante-Llobregós, en base a la construcció de nous habitatges i que aquests financessin les obres necessàries en el Sector. Ahir vam escoltar com el desenvolupament dels exteriors de l'Estació de La Sagrera perillen per aquesta crisi econòmica. Per aquesta falta de previsió en la detecció de la crisi, es va establir el sistema de cooperació, en lloc del d'expropiació. És a dir, l'Ajuntament decideix que vol millorar a la seva manera el barri,-en contra de l'opinió dels veïns i veïnes- i ordena "manu militari" als veïns que paguin les millores que vol fer. Per això, els deixa construir una mica més. De pas, se'ls treu de casa seva. Ja es veu que això està tret de l’època de la bombolla immobiliària, i no sembla que sigui el model adient per transformar un barri.
És curiós que des de l'Administració, l'Agència del Carmel i els polítics del govern de Barcelona, parlin de millorar el barri, i en canvi els que hi viuen estan en contra. Algú estaria en contra que a casa seva li fessin millores ?. Per exemple, li posin els banys nous i una banyera d'hidromassatge.
Està clar que les millores que parlen des de l'Administració no coincideixen amb les que els habitants del barri volen. Es a dir, els veïns entenem que cal mantenir les tradicions i la cultura del barri, i no anar a fer blocs de formigó perquè els especuladors guanyin molts diners. La MPGM del Carmel cal repensar-la a fons i canviar-la radicalment.

2 comentaris:

Pere Nieto ha dit...

Entenc la vostra lluita, tot i no compartir-la, però no crec que ningú pugui atribuir-se la representació de tot un barri.

Administrador ha dit...

Pere,

És evident que ningú pot atribuir-se la representació de tot un barri. Però la presentació de signatures contra la MPGM crec que sí que ens dóna una representativitat important.

A Horta la majoria de la gent no vol que es densifiqui el barri, i es destrueixi la història i les tradicions.