dissabte, 9 de maig del 2009

Ple del districte 5-5-09


El passat dimarts dia 5 de maig, dimarts es va celebrar el Ple del districte d'Horta-Guinardó. Des d'aqui donem la benvinguda a la nova presidenta Sra. Montserrat Ballarin. El Ple va venir marcat per la protesta massiva dels veïns pel que fa a la modificació de la ruta de l'autobus núm. 24. Veïns desallotjats del Ple per la seva protesta. Des del nostre punt de vista el que demostra aquesta protesta és la falta de diàleg que la Regidora del districte, Sra. Elsa Blasco i el seu grup d'ICV tenen continuament amb els veïns que són els que viuen els problemes. Ells, en canvi, estan en una torre de marfil on tot ho veuen bé.

Pel que a la MPGM del Carmel i entorns dir que en aquest Plé s'informava al districte d'aquesta modificació. Aquest tràmit és preceptiu, però s'ha fet molt tard. Quan en cada ple s'ha parlat d'aquesta modificació ara s'informa oficialment.

Per part de la Regidora es va fer una explicació de tot el que havia passat fins ara. La majoria dels veïns saben perfectament el que ha passat, però volen saber que passarà en el futur. D'això, res de res. La consellera d'ICV, Sra. Anna Mir, ens va fer una descripció que no coincideix amb el que senten totes les persones que viuen al barri, no sabem si ho va fer per mala fe, i volia mentir deliberadament, o per ignorància. Qualsevol de les dues raons fa que no mereixi la nostra credibilitat.

Van votar a favor ICV, PSC-PSOE, i ERC (aquest partit dient que això era la ratificació de l'aprovació del juliol de l'any passat, però indicant que cal modificar aquest pla). En contra CiU i PP.

El que si va dir la Sra. Elsa Blasco és que en el sector 13 i 14 (Dante-Llobregós) hi haurien moltes modificacions en l'aprovació provisional. Sembla mentida que hagin calgut 15 mesos d'explicar els nostres arguments per arribar a aquesta situació.

Per part dels veïns van intervindre:

Sr. Josep Ma. Gallart . Va demanar si tenia dret a rebre l'estudi topogràfic i mediambiental que s'ha fet sobre el seu terreny. Li van respondre que SI. Ja veurem quan els tindrà.

Sr. Gáspar Gazquez. Va sol.licitar quan es respondrien les al.legacions. La resposta va ser que era millor pels veïns que trigi perquè d'aquesta forma serien més favorables per a ells.

Sr. Manel Camps. Va fer una crítica de tot el procés d'aquesta modificació. Va tenir la resposta que el procés d'informació havia sigut excel.lent (???)

Toni, fill de la Sra. Laura Massanella del carrer Llobregós. Va dir que per casa seva ni hi havien passat i que no tenia sentit l'actuació aïllada núm. 19.

Sra. Merce Espelleta. Va indicar que l'expropiació de l'actuació aïllada núm 19 no té sentit atès que la urbanització de l'accés al Tunel de la Rovira ja està fet, i que el carrer no pot tenir la mateixa amplada des del Passeig Maragall. La resposta de la Sra. Regidora va ser dir-se que es volia aprofitar de la situació. Nosaltres diem que defensar casa seva, en perfecte estat no es voler-se aprofitar sinó defensar el que és just.

Sr. Pere Ferré de la Coordinadora d'Entitats anti-PGM. Va sol.licitar saber quan es respondrien les al.legacions i que calia augmentar les indemnitzacions en els casos d'una expropiació imprescindible.

Com podeu veure els plantejaments dels veïns i del govern del districte estan encara molt llunyans.