dilluns, 29 de juny del 2009

El pes dels partits que ens governen

Al poc de les eleccions europees, vam publicar un article titolat Tots han guanyat?. Volem fer una segona part, que ja havíem anunciat.

Catalunya,
Està bastant clar que els partits del govern tripartit de la Generalitat tots han perdut vots en relació a la darrera votació a les eleccions europees celebrada a Catalunya.
http://www.3cat24.cat/especials/Eleccions/europees2009/catalunya.htm

El PSC ha perdut més de 200 mil vots. Més d’un 20% dels que tenia el 2004. És a dir dels 9 camps del Barça plens que tenia l’any 2004 n’ha perdut 2.
ICV ha perdut més de 30 mil vots. També un 20% del que tenia. Aquest partit amb tots el vots de Catalunya ompliria una vegada el camp del Barça.
Recordem, amb tota la modèstia del món que des d’aquest bloc havíem recomanat altres opcions de vot diferents d’aquests 2 partits polítics.
ERC ha perdut 65 mil vots. Quasi un 30% del que tenia. És evident que a més a més del desgast del govern tripartit, també ha sofert la pèrdua de vots com a conseqüència de les divisions internes, i més concretament la marxa del ex-conseller de la Generalitat Sr. Joan Carretero.
Bé, aquests són els partits que ens estan governant a Catalunya, cap d’ells és pot dir que hagi guanyat. Més aviat, podríem dir sense embuts, que clarament han perdut. La qual cosa no demostra res més que la falta de sintonia del govern de la Generalitat i una part cada vegada més gran dels seus possibles electors.

Horta-Guinardó
En aquest enllaç es pot observar el vots.
http://www.bcn.cat/estadistica/catala/dades/inf/ele/ele21/A28.htm
Es pot veure que el PSC en 10 anys ha perdut més de 10.000 vots dels 30 mil que tenia la qual cosa suposa més d’un 30% dels vots. ICV des de la darrera votació ha perdut 1.500 vots que representen un quasi 30%. Aquests 2 són els partits que governen el nostre Ajuntament (encara que potser hauríem de dir, el seu Ajuntament). Cal dir que el partit de la nostra Regidora de districte té un 3,2% dels vots de tots els ciutadans/es del districte que tenen dret a votar. Amb un 3,2% com es pot ser tant prepotent ?. Sra. Elsa Blasco, s'ho ha de fer mirar.
Fins aquí ha sigut un article amb masses xifres, però que demostra ben a les clares que les polítiques sostingudes pels partits del govern de l’Ajuntament, cada cop tenen menys suport.
Cal dir que les eleccions europees han estat molt bipolaritzades entre PP i PSOE-PSC, i per tant, és de preveure que en properes eleccions a la Generalitat o a l’Ajuntament CiU obtingui millors resultats que en les europees on poc pot fer. En aquestes 2 eleccions pot ser una força decisiva. Tradicionalment CiU guanya en vots les eleccions a la Generalitat, per tant, davant de la caiguda lliure dels partits de govern sembla molt proper un canvi de rumb polític. Des d’aquest blog vigilarem amb molta atenció la actuació del govern de l’Ajuntament i actuarem en conseqüència.
La crisi econòmica i financera, la sentència de l’Estatut de Catalunya, la resolució del finançament no ajudaran gens al govern actual. La crisi interna d’ERC i si pot aguantar o no al govern de la Generalitat pot ser un altre factor de desgast. A nivell local, el govern del districte ha de canviar molt la seva manera de fer.

10 comentaris:

Pep Aloma ha dit...

Defensem Horta o Defensem CIU?

Manel J. Camps ha dit...

Pep,

Estàs molt equivocat. Nosaltres defensem Horta i dins de la nostra plataforma hi ha gent de totes les tendències.

Ara si que és absolutament veritat que CiU, a través de la Maite Fandos sempre ens ha donat suport. Que el Sr. Artur Mas va visitar la zona i també ens en va donar.

Desgraciadament, i sense cap acritud, no podem dir el mateix del partit que dóna suport a la Regidora del Districte.

De tota forma em hagués interessat més saber en quines coses del nostre post en que no estàs d'acord.

Gràcies pel teu comentari.

Pep Aloma ha dit...

es increible que des de una plataforma vecinal se sea tan descaradamente a favor de un partido cuando encima os quejais de que algunas entidades estan manipuladas por el gobierno municipal. Reconoced alguna cosa, por ejemplo que hicisteis campaña pidiendo el voto para determinados partidos y no se ha visto ninguna consecuencia. PSC y ICV han perdido en el sector la media del resto de Catalunya. ¿De verdad representais a la gente del barrio? pues no os hacen caso. No voto al partido de la Regidora de este distrito pero me molesta vuestra actitud de "pureza" cuando solo pretendeis apoyar a un partido.

Manel J. Camps ha dit...

Pep,
Nosaltres estem treballant per defensar les nostres cases i un model de vida d’Horta tradicional, que tu no deus conèixer gaire. Per això, estem invertint molt de temps i molts calers. Les al.legacions presentades han estat fetes per professionals als que hem pagat, i fins i tots membres dels partits que governen el districte reconeixen que estan molt ben fetes. Aquesta és la nostra lluita.
Es veritat que nosaltres vam recomanar un vot diferent a PSC i ICV, i el fet objectiu és que aquests partits han baixat de vot. Nosaltres ho vam fer com a posicionament de la plataforma en unes eleccions en que es decidia molt poc sobre el nostre barri. Si tu dius que els partits del govern no han baixat més que en altres llocs, l’única cosa que demostra és que els conflictes que tenen a altres barris i pobles són similars als nostres. No teníem cap aspiració de ser més importants que ningú.
En aquesta lluita que portem sempre hem tingut el suport de CiU i del PP. I n’estem molt agraïts. També ERC sembla que vol rectificar les seves votacions anteriors, i n’estem esperançats.
T’ho repeteixo la nostra lluita no és perqué un partit guanyi o no. Sóm una plataforma veïnal que té molt de suport al barri. El dia que vulguis pots passejar-hi i ho comprovaràs tu mateix. Una de les vessants en que tenim que actuar és la política perquè la MPGM l’han d’aprovar els polítics i aquí també ens trobaran a nosaltres.
De tota forma és molt fàcil atacar a algú que es posiciona i amagar-se rera la puresa més absoluta. Ja em diràs si tu estàs posicionat en alguna cosa o només ets un anti-CiU, actitud absolutament legítima però que condueix a metes de molt curta volada.
Salutacions,

Pep Aloma ha dit...

Os critico a vosotros y dices que quizás solo soy un anti-CIU. Increible. No he dicho nada del partido. O sea que tu llegas a la conclusión que si critico este blog estoy criticando a CIU...joder es dificil ser más explícito

GASPAR ha dit...

Pep. Veo que hay ciertas cosas que no tienes claras o no te has informado suficientemente.

No representamos al barrio, como dices. Solo representamos a nuestra asociación. Si consideras que nuestra posición no ha tenido efecto en el distrito, pues mejor para los partidos afectados.

Nosotros no somos un partido politico, y no tenemos que reconocer nada porque nada hemos prometido ni tenemos votantes, ni tenemos intereses mas allá de nuestra situación relacionada con el PGM. Si te lo miras en articulos anteriores, veras que hablamos de otros partidos, en pro o en contra dependiendo de su posición y sensibilidad frente a nuetro caso, no solo de CIU. En todo caso somos libres para decir lo que queramos. ¿o consideras que solo los partidos tienen derecho a expresarse y posicionarse?.

Tampoco se de donde sale que "vamos de puros". Nosotros vamos de frente y defendiendo siempre el mismo criterio. Nuestra vivienda y nuestro barrio.

Lógicamente puedes criticar lo que te parezca y agradecemos tus comentarios. Pero no estas siendo realista. Ven a conocer nuestra asociación y nuestra trajectoria, y podras valorar nuestra actitud.

GASPAR

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Manel, dir que ERC vol rectificar votacions anteriors és erroni. Nosaltres vam votar afirmativament el "planejament inicial del MPGM del Carmel" perquè era necessari iniciar el procés i no perpetuar una amenaça d'afectació i un bloqueig de les millores a fer. Ja vam dir el mateix dia de la votació que de cara a l'aprovació provisional proposariem canvis, però sempre hem treballat en la mateixa línia. No pretenem desdir-nos de res.

Manel J. Camps ha dit...

Jordi,

En el sentit literal de la frase tens raó. De tota forma la meva idea no era que us tenieu que desdir de les votacions. Com saps aquest bloc està centrat en el sector 14 i en la Actuació aïllada 19 de la MPGM del Carmel i entorns. I aquí vosaltres mateixos ens heu dit que ERC vol canviar substancialment el redactat del Pla. És en aquest sentit que ho deia.

De tota forma estaràs amb mi, que et va ser bastant complicat explicar en el Ple de Districte que votaveu a favor de la ratificació de l’aprovat inicial quan voleu modificar substancialment, o potser en un part important, el que es va aprovar. De fet fins i tot la Regidora es va permetre el luxe de dir que en el Sector 14 cal modificar el Pla d’una manera important.
Espero que hagi quedat aclarit.

Óscar GarcÍa ha dit...

Bones companys,

Jo vaig estar l'altre dia al carrer aiguafreda. Sóc veí de la vall d'horta, a la vora de les Llars Mundet. Feia temps que no estava a la zona de les bugaderes i és una aberració fotre enlaire aquest patrimoni cultural.

Veïns posant diners, veïns posant molt temps, veïns lluitant, veïns sense dormir, veïns emprenyats. I menstrestant pagant de la nostra butxaca els sous de tota la colla d'eixelebrats que treballen a la seu del nostre estimat districte.

Sí són gent que treballen per a malmetre tot el que es posa per davant, podríem recordar que queda del Parc de la Unitat, ara és un parquing amb un futur parc pavimentat. I encara més en el temps que queda de la vall d'horta patrimoni històric de catalunya? Doncs el poc que queda és el carrer aiguafreda i un bosc minso d'arbres forá antics.

Però fotre 4 estatges allà enmig com han fet i faran a la Clota i allà on quedi un espai lliure. Podem pensar que tot està perdut, podem pensar que demà la vorera del carrer major d'horta serà més estreta i un cotxe ens enxamparà.

A mi m'agradaria fer una manifestació específica a Horta, clar que no sé ni qui ni com organitzar-la. No sé si l'associació de veïns d'horta pinta alguna cosa o també triomfa la corrupció política. Tothom sap que els polítics són uns venuts, però de vegades cal callar i aguantar. Per això la plataforma doncs s'ha posat a la vora de CIU, perqué suposo que deu ser una de les poques solucions al problema :(

Jo ja estic fins als collons de parlar amb gent de medi ambient, gent de parcs i jardincs, gent del districte, ja els hi he dit el que penso. Que són uns malparits, que abans els cotxes fills de puta que les persones.

Doncs jo els hi dic que les persones i el seu benestar és lo essencial del seu treball i que si poden dormir tranquils, desitjo que vagin a l'infern si no és demà, demàpassat!

Salut i força companys!

Manel J. Camps ha dit...

Oscar,

Moltes gràcies per les teves paraules de suport.

A veure si els polítics de la zona prenen nota de les sensacions dels ciutadans i actuen en conseqüència