divendres, 12 de juny del 2009

La crisi més profonda i més llarga

Avui el govern de l'Estat espanyol ens ha obsequiat a tots nosaltres amb una sèrie de noticies econòmiques negatives del nostre Estat.

http://www.lavanguardia.es/economia/noticias/20090612/53722271913/el-deficit-publico-de-este-ano-alcanzara-el-95-del-pib.html

Augment de l'atur, augment del deficit públic fins quasi el 10%, més temps de recessió, i més temps per veure el final del túnel.

Si algu no ho recorda el diumenge passat i van haver eleccions i cal administrar les notícies negatives i dir-les quan no puguin afectar massa a la intenció de vot. És el mateix que va ZP en les eleccions generals, no es parlava de crisi a Espanya, quan tot el món està posant mesures.

Que després els polítics no s'estranyin de la profonda desafecció política que existeix. (Properament farem un artícle per comentar amb detall com afecten les eleccions europees a cadascun dels partits).

No es pot tractar als ciutadans com gent inculta. Hauria d'existir l'obligació de donar les notícies el més aviat possible i no quan interessa al partit que governa. A ZP ja no li queda cap mica de credibilitat. Avui ens ha sorprés l'enquesta de RAC-1, amb qui vivia millor CAtalunya, amb Aznar o amb Zapatero. El resultat no deixava lloc a dubtes amb José Ma. Aznar per més de 2 a 1.
Repetim l'enquesta la feia RAC-1, i no el diari EL MUNDO, o la COPE, i era a Catalunya no a Madrid o València. Repetim a ZP no li queda cap mica de credibilitat.

Per si les notícies d'avui no són suficients, en els propers dies o setmanes veurem tots més clara la profonditat de la crisi de l'entitats financeres del nostre Estat.

I pel que fa al nostre districte què ?. Doncs de moment res, els governants no es volen adonar de la profonda crisi i, de moment, no volen retirar la MPGM del Carmel i entorns, basada en un urbanisme especulatiu, ja caducat, i que no tornarà. De moment narinant, com si no passés res. Ells mateixos.

2 comentaris:

Jose Rodríguez ha dit...

Manel, darrerament ens deleites amb unes quantes fal·làcies lògiques:

Non-sequitur o sigui parteixo d'unes premises que no tenen res a veure i arribo a una conclusió (prefixada per endevant).

Per altre banda, les dades d'atur les va donar a inicis de mes com és el que toca perquè l'atur registrat es dona SEMPRE el segon dia laboral del mes en curs, i l'EPA surt a la segona setmana de gener, abril, juliol i octubre referides al trimestre anterior.

Les dades de dèficit les pots obtenir tú mateix de la web de l'Eurostat, i de fet jo vaig fer un post recentment.. tranquil, Espanya es troba a la part baixa d'endeutament públic i en aquest sentit és de les poques dades bones que hi han.

Manel J. Camps ha dit...

José,

Les notícies econòmiques les ha publicat avui en la seva edició digital La Vanguardia, (hi ha el link) i per exemple, han sigut portada del noticiari de les 9 de la nit de RAC-1.

Jo crec que demostren que les coses cada cop estan més malament. Jo estic escandalitzat que de 5 persones que volen treballar 1 no ho pugui fer. (aprox. 20% d'atur).

Per a mí, que vaig estudiar econòmiques, em sembla que un deficit del 9,5% del PIB és una brutalitat, i més quan els 2 propers anys sembla ser que hi haurà també deficit. De tota manera això del deficit ara amb els fixatges del Reial Madrid, que fa el seu President, potser és molt relatiu.

Des d'aquest bloc no enganyem a ningú, volem la derogació de l'actual MPGM del Carmel i entorns.

També pensem que la crisi actual fa que el plantejament inicial fet fa quasi un any sigui ara irrealitzable. Ho creiem fermament. I nosaltres si que pensem que té a veure la crisi i la realització de la MPGM, si tu no ho penses, doncs tenim una diferència de criteri.

Molt sincerament, gràcies pel teu comentari.