dimecres, 28 d’octubre del 2009

Catalunya, corrupció, urbanisme i partits polítics




Darrerament estem absolutament sorpresos per les quantitats robades pel senyor Felix Millet. Creiem que a partir d’ara cal retirar-li aquesta consideració de “senyor”. En aquest cas podem parlar sense esmentar la presumpció d’innocència, ja que hi ha una carta de confessió. És simptomàtic les connexions que van sortint amb els partits polítics i més concretament amb les fundacions vinculades a determinats partits. També els polítics que compartien amb ell els Consells de govern de les diferents entitats i que sembla que no sabien absolutament res del que passava al Palau.


Ahir vam quedar bocadats amb l’operació ordenada pel Jutge Sr. Baltasar Garzón contra la corrupció i el blanqueig de capitals en la qual van estar detinguts, entre d’altres, l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, senyor Bartomeu Muñoz, del PSC, i els il.lustres membres de Convergència i Unió, Lluis Prenafeta i Macià Alavedra. En aquest cas cal parlar de la presumpció d’innocència.

Des d’aquí no volem posar a tots els polítics dins del mateix sac, perquè és evident, que n’hi ha que són persones ètiques i que estan en la política per millorar la societat, però n’hi ha d’altres que creuen que la política és una manera de fer ells calers, sense tenir en compte els interessos generals.

En empreses privades, que també mouen molts diners, no són habituals aquests casos. Això és degut al major control que existeix i a que els professionals que hi treballen tenen una consciència clar dels seus deures.

Altre aspecte, és que la corrupció moltes vegades està lligada a les operacions urbanístiques, i que moltes suposades millores, no són més que excuses per a repartir els diners públics entre els membres de la banda. Avui alguns mitjans de comunicació parlaven de les plataformes veïnals de Santa Coloma que estaven en contra de les decisions del seu Ajuntament, i que fins ahir ningú els hi feia cas.

Als partits cal demanar-los una extremada rigidesa contra les conductes impròpies dels seus dirigents i també dels seus afiliats. Lleis que deixin ben clares les responsabilitat de cadascú. Col.laboració perquè els lladres tornin tot el que han robat. Dures penes per desincentivar aquestes actuacions. Transparència en totes les decisions dels partits i de les Institucions que ells governen. De totes formes potser caldrà una profonda regeneració dels partits, i una llei de partits que clarifiqui el finançament dels mateixos.

1 comentari:

Rafael del Barco Carreras ha dit...

DETENCIONES 27-10-09, LOS PUJOLISTAS LUIS PRENAFETA Y MACIÁ ALAVEDRA, LOS SOCIALISTAS BARTOLOMÉ MUÑOZ Y MANUEL DOBARCO... Y EL CONSTRUCTOR LUIS CASAMITJANA, ASOCIADO A LA CAIXA DE CATALUÑA DE NARCÍS SERRA...


Rafael del Barco Carreras



Escribía ayer:

Apenas terminado el artículo sobre Millet y Serra con un "...ya escampará...LA CRISIS Y LA ESPECIAL DEMOCRACIA ESPAÑOLA LOS FABRICA A DIARIO..." , bendiciendo el escrito el Juez Garzón ordena detener a dos primeras figuras del PUJOLISMO, Luis Prenafeta y Masiá Alavedra, muy citados en "Barcelona, 30 años de corrupción", en armonía con los SOCIALISTAS, también detenidos, el alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, hijo del último alcalde franquista, su concejal de urbanismo Manuel Dobarco, y más socialistas...

Si las corrupciones de Alavedra y Prenafeta son muchas, vienen de lejos, y estas detenciones nos prometen más, de entre las demás me llama la atención Luis Casamitjana, presidente del Grupo ESPAIS, por lo cerca que se encuentra de mi personaje central Narcís Serra. Pudiera sucederle como a Artur Mas que si le ha dado un telele, desbarrando con Banca Catalana, por lo de Félix Millet y la Fundación Trías Fargas, con la detención del jefe PRENAFETA con quien se iniciara en grande en el mundo de los “negocios” con quiebra de unos 8.000 millones de aquellas pesetas, debe necesitar sedantes...ver en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com la noticia de 1988...

y así escribía sobre el Fórum Barcelona 2004 el 1 de septiembre pasado:

Pero si la ininteligible promoción del Consorcio para Teléfonica sigue un programa más o menos definido, sus vecinos de enfrente, ESPAIS, PROMOCIONS INMOBILIARIES, relentizan tanto que se diría que su estructura de hormigón “no avanza” a tenor de las tomas censuradas en www.lagrancorrupcion.com, y a pesar de su TAMBIÉN ASOCIACIÓN CON LA CAIXA DE CATALUÑA para la construcción de hoteles de lujo, y que su DIRECTOR GENERAL, RAFAEL GONZÁLEZ TORMO, haya sido GERENTE de la SOCIEDAD MUNICIPAL 22@BARCELONA. En INTERNET se leen acosos inmobiliarios, por ejemplo, a la LIBRERÍA CATALONIA, y en imágenes, su cartel a pie de obra, un reclamo a VENTAS NINJA.

Continuará…

Ese continuará no imaginaba que con detenciones... ¡ya lo creo que continuará!. Precisamente en la sesión del lunes del juicio a la corrupción en la Delegación de Hacienda de Barcelona el tema DIAGONAL MAR, del que tanto saben los ahora detenidos, fue pieza principal.