dimecres, 11 de febrer del 2009

Corrupció, incompetència, rumors i falta de transparència

Aquests dies els mitjans de comunicació parlen molt dels casos de corrupció que l'Audència Nacional ha destapat. El exalcalde de Boadilla de Monte, empresaris amb empreses fantasmes, i d'altres. Molts d'ells els negocis els feien dins del sector immobiliari. Formaven part d'aquesta cultura del "pelotazo" que en el nostre Estat ha tingut molts defensors fins a que arribat la crisi i ara ja tothom parla de cal potenciar l'econòmia real, la cultura de l'esforç, el treball ben fet, i que cal acabar amb l'especulació.

Pel que fa al sector 14 ahir ens vam assabentar que l'Agència del Carmel ara vol fer un mapa topogràfic del Bosc de Can Gallart. Els veïns pensem que això s'havia d'haver fet abans d'afectar les finques. Que la MPGM del Carmel i entorns deixa masses interrogants oberts pel que fa al Sector 14. Que no es pot afectar unes finques alegrement sense una causa molt i molt justificada perquè darrera de cada finca hi ha uns propietàris i uns llogaters als quals aquesta MPGM els hi ha canviat la vida i ha truncat, de moment, els seus projectes de futur.

I per si algú no es creu que hi ha un tracte discriminatori pel Sector 14, que miri la memòria de l'Agència del Carmel on en el Sector 13 es fa un mapa en 3 dimensions del que es vol fer, i en el 14, el següent, només hi ha mapes en 2 dimensions. Potser seria massa escandalós el que es vol fer en el Sector i tothom entendria ¡

Ara hi ha gent que vol fer negoci amb els veïns del Sector. Es dediquen a trucar i a dir que volen comprar les cases afectades. Tenen més informació que els veïns ?.

Davant de tots aquests fets, demanem a l'Administració la màxima claretat i transparència amb el que volen fer. Estem cansats de sentir que tot s'estudiarà i que es pot millorar. Els funcionaris públics i els polítics tenen l'obligació, com qualsevol, de fer bé la seva feina, i pel que fa a la MPGM creiem que la feina feta fins ara deixa molt que desitjar.

El sector 14 no és un més. En ell es vol posar la gent que s'espongi del Carmel. El "leiv motiv" de la reforma és incrementar la superfície construïda en el mateix. L'obertura de carrers és un fet accessori en aquest sector, el corredor verd -per a nosaltres gris- no estava estudiat en profunditat. El fet que no s'hagi tingut en compte l'opinió dels veïns/veines, el fet que es destrueixi un bosc, que es vulguin destruir els horts, i l'estil de vida pròpi d'Horta no sembla importar a ningú.

CLAREDAT I TRANSPARÈNCIA, senyors de l'Agència del Carmel, senyora Regidora del districte i polítics de l'equip de govern de l'Ajuntament.

2 comentaris:

Jose Rodríguez ha dit...

Sí que et puc dir que els senyors que ara truquen no tenen més informació que vosaltres, els consellers de districte o qualsevol veí afectat. Hi ha qui vol fer negoci amb qualsevol cosa, fins i tot amb les afectacions. Una cosa és discrepar i tenir criteris diferents i una altre insinuar que hi ha connivència amb els constructors i promotors per descapitalitzar a la gent privada i que ells s'enriqueixin (un fet, que de ser veritat seria delictiu), cosa que puc posar la mà al foc per l'equip de govern, que poden/podem ser molt mancats en altres coses, però que de delincuents no ho som.

Administrador ha dit...

En cap cas ningú us ha acusat ser delinqüents, de fet, si això fós així el que caldria fer es portar-ho al Jutjat.

El que diu l'artícle és que molts dels problemes de corrupció d'aquest Estat espanyol estan relacionats amb el sector immobiliari, i que la solució per això és la absoluta transparència, i d'això si que ens queixem els veïns, seguim sense veure clars determinats criteris per afectar unes finques i d'altres no, i que el procediment per comunicar les afectacions no ha sigut l'adeqüat.

No estem dient que perque no hi hagi transparència vol dir que hi hagi corrupció, però si hi hagués molta més transparència seria una garantia de correcte funcionament de l'Administració.