Aproven un informe que critica la urbanització massiva a Espanya. El text suggereix mesures importants en cas que no agiliti la protecció. Els eurodiputats de PSOE i PP han votat en contra de la proposta EFE BRUSSEL·LES 11.02.2009. La comissió de Peticions del Parlament Europeu (PE), amb l'oposició dels eurodiputats espanyols del PP i el PSOE, ha aprovat un informe en el qual critica amb duresa la "urbanització massiva" a Espanya i en el qual suggereix suspendre els ajuts de l'UE al país en cas que no es remeïn els problemes.
El text de l'eurodiputada danesa Margrete Auken (Els Verds) ha sortit endavant amb 23 vots a favor, 11 en contra i 1 abstenció i passarà ara al ple de l'Eurocàmera, que el sotmetrà a votació el pròxim mes de març per a la seva aprovació definitiva.
Finalment, les principals esmenes plantejades pel PP i el PSOE per suavitzar l'informe van ser rebutjades per la resta de parlamentaris, que sí que en van aprovar altres que fan encara més contundent la crítica.
La comissió de Peticions no solament ha va rebutjar les principals esmenes del PP i el PSOE, sinó que va donar el vistiplau a d'altres en el sentit contrari.
Entre elles, diverses de l'eurodiputat d'IU Willy Meyer en les quals es qualifica el model urbanístic espanyol d'"expoliador dels béns culturals" i en les quals es considera que les altes previsions de desocupació i l'augment del deute públic són "conseqüències" d'aquest model.
A proposta de Meyer, la Comissió de Peticions insta també el Govern espanyol a obrir un debat públic amb totes les administracions per "prendre mesures legislatives contra l'especulació i el desenvolupament insostenible".
El d'Auken serà el tercer informe sobre l'urbanisme a Espanya que voti el ple de l'EurocambraEurocàmera a partir de queixes dels ciutadans.
Els eurodiputats ja van censurar el 2005 i el 2007 els presumptes abusos de la construcció a terra espanyol, particularment en la Comunitat Valenciana i la "costa mediterrània", i van alertar de la indefensió que sofreixen residents espanyols i europeus.
A la vista de l'artícle com pot ser que l'eurodiputat d'IU voti una cosa a Brusseles i la regidora del districte d'Horta Guinardo estigui a favor del Pla en el Sector 14. Algú ens ho haurà d'explicar.
4 comentaris:
Permeteu-me que us digui que comparar la situació de Marbella o la Costa del Llevant amb el sector 14 de la MPGM del Carmel és com a mínim una mica agosarat. El rigor cal exigir-li a tothom. Sabeu que miro de no ser sectari, de veure raons a totes les parts i de defensar el criteri de l'equip de govern, però entenent quins arguments defenseu, però crec que també tot té un límit.
Pere, si lo miras bien veras que no se compara Marbella con el PGM del Carmel y Horta. Se critican las actuaciones y criterios en tema de urbanismo y la indefension y expolio que sufren los ciudadanos, y en S-14 ademas la destruccion de patrimonio histórico. Y lo dice Bruselas. Seguro que, como todos los demas, deben de estar equivocados ya que no comulgan con vuestro criterio minoritario. La cuestion es, ¿como se entiende que en la eurocamara se vote en un sentido y en nuestro distrito se actue de manera contraria?.
Lo que tiene un límite es la presión que se ejerce la administracion sobre el ciudadano, defendiendo unas actuaciones que no están respaldadas por nadie y que no tienen suficiente justificación.
Esta administracion parece no darse cuenta, o ignorar, el daño causado al ciudadano, que ve amenazado su patrimonio y su plan de vida, y aun parece que este no tiene legitimidad para quejarse
Primer, sempre he defensat el dret a la reivindicació. Sols he dit que interpretar un informe europeu com si parlés del sector 14 si més no é spoc rigurós. Com ho és comparar actuacions urbanísitiques executades amb projectes urbanísitcs en aprovació inicial.
Este informe habla del urbanismo general en España, por tanto, si habla del sector 14. Encuentro logico comparar proyectos aprovados con proyectos en fase de aprovación, ya que estos van por el mismo camino de ser injustos e incoherentes. Los ya aprovados tambien estuvieron en fase inicial y debieron pararse entonces.
Lo poco riguroso, una vez mas, es votar en un sentido y actuar en otro en el distrito.
Me planteo si los vecinos, en su caso, deberiamos pedir la reubicación en otro distrito o tal vez en otra ciudad.
Publica un comentari a l'entrada