dimarts, 2 de juny del 2009

ICV no entén la nostra posició


En el blog del Pere Nieto, ICV, hi ha un artícle en el qual manifesta la seva sorpresa davant del posicionament polític del nostre Sector.

http://perenieto.blogspot.com/2009/06/no-ens-volen-votar.html

Des d'aqui li volem explicar una mica més els nostres arguments.

* Es un artícle espontani. És nota que el Sr. Pere Nieto fa temps que no visita el nostre barri, ja que hi ha pancartes penjades als balcons que reflecteixen el desacord del nostre barri amb l'actuació d'ICV i el PSC, en relació a la modificació del PGM del Carmel i "entorns".


* Pregunta al Raül Romeva. Al Raül se li va fer la pregunta perquè la gent d'Horta no entèn que un partit que s'autoanomena Verd vulgui destruir un bosc, prendre els horts a la gent que els ha mantingut, i fer blocs de formigó on hi ha jardins ben cuidats i respectuosos amb el medi ambient. Potser no en sabem de política però no ho entenem.

Evidentment no cal fer una pregunta ni a CiU ni a PP perquè la seva posició l'han manifestat moltes vegades de manera ben clara. ERC ha visitat la zona, a través dels seus més alts representats. El Sr. Saura, dubtem que conegui el problema d'Horta.

* Visita com a partit. El que no entèn el Sr. Pere Nieto és justament el que ha fet el PSC, soci del seu partit al govern, que va fer una visita al sector com a partit i va establir ponts de diàleg amb els veïns. Això ICV no ho ha fet. Evidentment ICV és molt lliure de fer el que cregui oportú, però nosaltres des d'aquí simplement ens en fem ressó.

* Lideratge. Desgraciadament la posició presa per la Regidora del districte en aquesta modificació ha estat prou significada. De fet, en els darrers plens ja ha repetit diverses vegades que aquesta modificació no era només cosa seva.

15 comentaris:

Pere Nieto ha dit...

Respecto que una entitat es posicioni per demanar que no es voti a determinats partits però us respecto si així ho heu decidit com a plataforma, uns petits aclariments, això sí.
1. No entenc el títol, jo no sóc ICV, ni el meu blog és el blog d'ICV, és un blog personal d'algú d'ICV i per tant jo no parlo en nom del partit.
2. La Regidora sempre ha dit que l'aprovació no depèn només d'ella o del Districte. És un treball conjunt amb Urbanisme i que haurà de comptar amb la complicitat d'una altra força política, ERC, que com sabeu està treballant molt aquest Pla.
3. El que us puc garantir és que la Regidora està exercint lideratge però us asseguro que la discreció també és una signe, a vegades, de lideratge. Si en aquests moments l'Elsa Blasco expliqués tota la feina feta possiblement no s'aprovaria.
4. Tothom haurà d'estar al seu lloc per aprovar una modificació de PGM del Carmel que sigui el màxim de consensuada possible, però això, per sort, no passa pel resultat de diumenge, sinó per fer bé la feina.

Jose Rodríguez ha dit...

Jo no em ficaré en el tema d'ICV, sinò en l'anterior post, jo el que sí no entenc que té a veure les eleccions europees amb un conflicte urbanístic tant local, i l'extrany compromís per demanar el vot per ERC, PP i CiU per part d'una plataforma que el seu objectiu és modificar la proposta d'MPGM

No sé si és una extranya forma de xantatge a les forces governants (colpejant-les a una administració que no hi toca aquests temes), o que al final el que es juga, enlloc de ser un stake-holder legítim un "mero" NIMBY que paga amb una campanya electoral velada a favor de qui li diu que sí a tot.

Ho entendria a les municipals perquè el resultat sí que podria afectar directament a l'afectació al sector 14, però no en les europees i més quan encara esta tot en procés de diàleg i negociació.

Després, Manel, el primer nivell d'exigència també ha de ser a un mateix en el que es tractaria de coherència política i d'acció per no ser tractats de NIMBY.

Administrador ha dit...

Pere,

1.- No entenc el títol. És una llicència periodística. De tota forma més gent d'ICV pensa com tú.

2.- Aprovació És evident que l'aprovació depén de l'Ajuntament, i de la Generalitat, i que per això es necessita el suport d'ERC, a més dels vots d'ICV i de PSC.

3.- Lideratge Regidora No entenem que vols dir amb que si l'Elsa Blasco expliqués tota la feina feta possiblement no s'aprovaria.

4.- Tothom ha d'estar al seu lloc. Totalment d'acord, i nosaltres pensem que amb la presentació d'unes bones al.legacions, les visites explicatives a tothom que ho ha volgut, i amb la pressió social que fem estem, com a mínim, aprovant. Pel que fa a d'altres ells sabran si han fet bé la seva feina.

Gràcies pels teus comentaris.

GASPAR ha dit...

No debería sorprender nuestra actitud. Despues de ver como los políticos en los que confiabamos pretenden destruir nuestro entorno y nuestras viviendas, en un proyecto de capricho realizado sobre plano en un despacho. Sin tansiquiera visitar el sector ni contar con la participacion de los vecinos. Por supuesto que pretendemos modificar el pgm, faltaría mas. Se incluyen expropiaciones injustificadas e incoherentes, que no satisfacen a los vecinos en general (si alguien lo desea puede visitarnos y le mostraremos "IN PERSON" las opiniones del vecindario).
Se llega a comentar que parece un tipo de chantaje, por no reverenciar las decisiones de nuestros gobernates, aunque nos destruyan, y se nos amenaza con llamarnos NYMBIS. Solo falta calificarnos de antipatriotas por no estar de acuerdo con la gestión ejercida en la administración.
Tambien se dice que no tiene que ver con las europeas, tal vez si con las municipales (tambien llegaran). Tiene que ver con la manera de hacer politica que no nos convence. Aunque lógicamente nos centremos en nuestro problema, ya que es este un espacio para ello en concreto y no un espacio político. No queremos extendernos con todo aquello que consideramos mal gestionado. Pero en definitiva, no estamos satisfechos con la actitud y manera de hacer politica actual.
No parece muy coherente descalificar a las personas por su posicionamiento politico(se llega a decir que pagamos con campaña velada a favor de quien dice que si a todo). Nos posicionamos a favor de quienes muestran interes por los criterios de los ciudadanos y de quienes ejercen la politica desde una perpectiva plural y partcipativa.

GRACIAS

Manel J. Camps ha dit...

Gaspar,

Gràcies pel teu comentari. Estic absolutament d'acord amb tu. Com a mínim els polítics del barri poden veure que no és una sola persona la que sosté els nostres posicionaments.

José,

Diversos temes.

* Xantatge Jo diria que tots nosaltres voldriem estar en posició de fer xantatge, però no és així. Però el que si que farem serà defensar amb tots els mitjans legals la nostra posició que per a nosaltres és la correcta. Crec que hem donat suficients proves de coherència i de voler buscar solucions negociades. El govern del districte no comparteix aquesta manera de fer, i vol imposar els criteris a tort i a dret, sense voler sentar-se a negociar amb els veïns.

Europa no és el lloc Com et deia intentarem expressar la nostra opinió en tots els llocs on poguem. I per a nosaltres, Europa, és un lloc més com ho és la Plaça Eivissa o la Rambla del Carmel.

Crec que ens hauriem d'acostumar als lobbys americans i nosaltres ens volem consolidar en una plataforma de defensa d'un model ecològic de creixement de barri d'Horta i de tots els barris. Un model de desenvolupament sostenible i respectuos amb el medi ambient. Això és el que defensem.

Stake-holder (accionista)
Crec sincerament que nosaltres sóm una part interessada legítima. I si no ho som nosaltres qui ho és. El que passa és que la prepotència de la Regidora li impedeix sentar-se a negociar amb els veïns, i admetre públicament que determinades actuacions han estat erronies. És una llastima.

NIMBY És un tema ja molt discutit de si sóm NIMBY's o no ho som. A vegades dius que el Sr. Trias pretén ser el batlle dels NIMBY's però nosaltres que li donem suport no ho som. A mi particularment m'és igual la qualificació, però pensa que lluitarem fins al final per assolir el nostre objectiu. No defallirem. Cada cop més gent del barri s'en assabenta de la situació i ens dóna suport.

Procés de negociació i diàleg Aquest calvari, i perdona el símil religiós, va començar per algún de nosaltres quan van suspendre les obres provisionalment, ara fa més de 2 anys, va continuar quan la Regidora va anunciar a la Premsa al febrer passat un pla que no li van aprovar, i seguim així, amb molt bones paraules però sense poder utilitzar les nostres cases com a prenda per atendre les necessitats de la gent gran que hi viu. Jo crec que aquesta situació ja podia estar solucionada i no tenir als veïns amb la incertesa i angoixa.

Finalment, jo intento sempre coherent amb els principis que defenso, estic segur que no sempre ho assoleixo, però et prometo que ho intento cada dia.

Una abraçada,

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Crec Jose que has errat de ple una vegada més associant el terme "nimby" al planejament del Carmel. Entre d'altres coses perquè no és que no vulguin cap cosa molesta al pati del darrera de casa seva, sino que el que defensen és que el pati de casa seva els continui pertanyent.

No crec que ens haguem de ficar en si un col·lectiu determinat demana un vot en favor d'una o altra formació política. N'està plé de missatges en clau electoral en tota mena de mitjans. Fins i tot la premsa diària fa campanya encoberta en favor del partit que els fa més patxoca. No t'agrada que en aquest bloc es faci campanya per no votar el PSC? doncs a mi no m'agrada la línia editorial d'El Periódico o d'El País, o de La Vanguardia i atenent a la xifra de lectors, segurament és més greu una campanya encoberta de determinats mitjans que no pas una opinió clara i directa en aquest bloc.
A mi particularment em fa ràbia que s'aconselli el vot per CiU i encara molt més per al PP, però ho respecto i punt.
Evidentment les eleccions de diumenge per nosaltres no té relació directa amb les eleccions al Parlament Europeu, però per als afectats per un planejament tot el què està lligat a la política pot tenir relació. Al cap i a la fi no som tots europeus?
Sobre el PGM del Carmel toca seguir treballant per ampliar el consens. No cometre errades és important i crec que és en aquest sentit el comentari del Pere sobre que no es pot explicar tota la feina feta. Jo estic d'acord en no parlar dels àmbits on ara mateix hi ha un quasi acord fins al final, perquè el pla si s'aprova no es farà mai per troços i hem de pensar en el conjunt. Ara, al menys, tots sabem quin és el marge de maniobra.

Jose Rodríguez ha dit...

Jordi:

Que els diaris es posicionin contra un partit (com ho fa la Vanguardia) no justifica que ho faci tothom. Si trobés que l'AAVV de Can Baró demanés el vot pel PSC també ho trobaria incorrecte.


Manel et. al:

Esteu segurs que la postura oficial de la plataforma del sector 14 es de promoure a les eleccions europees el vot cap al PP i CiU?

Si és així per a la meva (insignificant) opinió heu deixat a un costat la causa legítima (el que us fa stake-holders que vol dir quelcom diferent a accionista), i us comporteu com un veritable NIMBY que no té cap problema en utilitzar qualsevol mitjà sigui o no legítim per a aconseguir el seu objectiu i s'ofereix als cants de sirena d'una oposició que no té cap eina real per aturar o modificar el MPGM que s'aprovarà definitivament.

No es tracta dels vots que es puguin arrosegar (en el conjunt de vots totals dubto que l'influència que pugui tenir la plataforma influeixi realment en un eurodiputat), sinò en el gest que això significa. Indica no que s'estigui per lluitar contra un projecte urbanístic amb totes les eines que hi ha a mà, sinò que una plataforma veinal es transforma durant campanya en la plataforma electoral de dos partits durant el període de campanya. Això que s'ha donat algún cop per alguna associació veinal en altres territoris (algun cop a favor del PSC, també) i que no ho veig raonable ni aceptable perquè barreja els interesos electorals amb els interesos veinals, tampoc ho puc aceptar ara.

I francament, fins ara la plataforma del sector 14 havia oferit suficients arguments i suficients raons per pendrese-la seriosament i per a que les seves alegacions siguesin escoltades i asumides, com per fer necessari aquest gest, que no aconseguirà modificar la més mínima coma del projecte però que sí degrada la credibilitat de la pròpia plataforma. Un cop que la plataforma (encara no ho sé, perquè aquí parla Manel i Gaspar, que no sé si són els portanveus) es posiciona durant les europees com la plataforma electoral de CiU i PP, com a mínim jo (amb lo poc significatiu que això significa ja que només soc una persona), miraré amb doble mirada el que digui la plataforma del sector 14, perquè puc dubtar, legítimament, que tot el que diguin a partir d'ara no només siguin els interesos dels ciutadans del sector 14 sinò també algun favor que es faci a CiU o al PP.

Encara que no afectarà a cap decisió que es faci sobre el projecte, sí como a mínim, afecta en la credibilitat que fins ara era alta i hi tenia en la plataforma, si això significa per algú. I encara que això sigui poc important (soc un ningú en tot això), potser sí que hauria de fer reflexionar al Manel que tant d'esforç ha fet per guanyar-se la meva confiança i la de gent com jo que no hi viu al sector 14 i que té certa confiança en el districte per a guanyar credibilitat en els arguments que hi tenen. De què serveix aquest esforç en guanyar credibilitat pública per després perdre'l sent de cop una plataforma electoral durants uns quants dies de CiU i PP en unes eleccions que no influiran en lo més mínim en el MPGM del Carmel?

GASPAR ha dit...

Jose, si somos portavoces. Cuando quieras vienes y te lo confirman todos los demas.
Veo que no has leido mi comentario. En el ya explico las cuestiones que planteas en este ultimo.
Te insisto, no hay cantos de sirena, no hay Nimbys, no hay cambio de cromos (no somos politicos. Lo que hay son politicos coherentes y politicos endiosados con venda en los ojos.
Como, una vez mas, demuestras en tu comentario; no perdemos credibilidad por no posicionarnos a tu favor, ejercemos nuestra libertad de expresarnos a favor de lo que nos conviene y nos interesa y de las personas que demuestran buena gestión y sensibilidad. Para eso sirven las elecciones, ¿o crees que solo es legítimo que hagais campaña vosotros? y los demas somos ANTIPATRIOTAS.(con todo ese léxico no veo porque utilizas tantos anglicismos).
Creo que, segun tu definición, el Nimby eres tu (¡NIMBY que no té cap problema en utilitzar qualsevol mitjà sigui o no legítim per a aconseguir el seu objectiu!).
Estamos contínuamente con el argumento de que los ciudadanos deben implicarse, pero si lo hacen en contra son poco menos que unos vendidos, desacreditados,...
Cuando lo hace la Vanguardia a vuestro favor, tampoco lo ves correcto, pero aún no he visto que les hagas ningún comentario quejándote.
Una vez mas te equivocas de adversario y de comportamiento. Somos los ciudadanos para los que gobernais, que expresamos nuestro sentir líbremente. Lamento que te parezca mal. Aquí el único que pierde credibilidad eres tu. A partir de ahora me miraré con "triple" mirada lo que tu digas.

Gracias

Jose Rodríguez ha dit...

Gapar:

No te he llamado antipatriota. Es una falacia lógica ad-personam, no las suelo utilizar.

Utilizo las palabras técnicas que creo que definen conceptos, es una herencia de mi formación científica. A la oveja llamarla oveja, y esas cosas. ¿Sóis un NIMBY? hasta ahora no, las alegaciones que habéis presentado muestran un alto nivel de responsabilidad e interés por lo público, pero el convertirse en plataforma electoral de dos partidos que os apoyan por el hecho de que os apoyen en unas elecciones que no tienen nada que ver con el problema que tenéis, os hace acercaros a ello.

Veo que según tú la plataforma del sector 14 durante esta campaña electoral es la plataforma electoral de CiU y PP, entendido, no sé si eso lo secundarían todos los vecinos de la zona ni los miembros activos de la plataforma. Puedes hacer lo que quieras, eso sí... pero luego no esperes que tus argumentos me lleguen con la misma credibilidad.

Me es indiferente que te mires las cosas que diga o haga con tercera mirada, yo no voy de puro, tengo un carnet, me adscrivo a una opción política, me posiciono y me mojo. Eres tú el que vas de "ciudadano libre". Ahora actúas como político y como político partidista (tengas o no carnet). Optas por apoyar en nombre de la plataforma dos partidos en unas elecciones que no tienen que ver con tu problema. A partir de ahora tus afirmaciones son tan políticas y tan partidistas como las mías, con una diferencia, yo ya iba destapado de partida, y es posible que el análisis de todas las argumentaciones que hayas dado con anterioridad se puedan mirar con el tinte partidista ¿Ahora cuando defiendas algo lo haces en defensa de los intereses del sector 14 o en defensa de los intereses del PP en el distrito porqué os apoya?. La lectura podría ser de "unos vecinos que legítimamente defienden sus intereses" sinó de "un vecino (tú y Manel) que además de defender sus interess en sus propuestas defienden los intereses de CiU y PP".

Jose Rodríguez ha dit...

(segueixo)

La credibilidad no la pierdes o la ganas por no ponerte a mi favor. La pierdes por ponerte en nombre de la plataforma a favor de una opción partidista (la que sea, la mía o la de cualquier otro partido) en unas elecciones que no tienen nada que ver con vuestros intereses como plataforma. ¿O crees que el partido que niega el calentamiento global (Partido Popular Europeo) o el que vota en contra de las limitaciones urbanísticas en el territorio (Partido Liberal Europeo) fomenta algo que beneficie al sector 14? ¿Me puedes decir en que beneficia al sector 14 que salga Tremosa o Vidal Quadras frente a Junqueras, Badia o Romeva? No lo beneficia de ninguna manera (como tampoco creo que lo perjudique). Por tanto es una actitud puramente partidista, un cambio de actitud de "somos un grupo vecinal que se enfrenta a un proyecto urbanístico" a "somos una plataforma electoral de todo aquél que nos apoye", diferencias sutiles pero esenciales. Y te digo, si cualquier AAVV del distrito abogara por el voto del PSC o de cualquier otro partido me seguiría pareciendo mal porqué perderían su sentido. No te digo que hayas cambiado cromos de forma consciente y activa con CiU o con PP, ni que ellos tengan nada que ver con ello, es más estoy convencido que este post ha salido sin necesidad de hablar con los responsables de CiU ni del PP. Te hago ver que aún así si el cura de una iglesia de barrio dice que es mejor votar PP aunque los del PP del barrio no le hayan dicho nada, o si la AAVV de turno dice que es mejor votar PSC aunque el PSC no le haya dicho nada, se pierde credibilidad y se transforma en un actor partidista aprovechando una legitimidad social de forma incorrecta.

Desde hace mucho que en este tema hablo a nivel personal y de ciudadano, a nivel de conseller acataré lo que me toque acatar y defenderé el interés general que me toca defender y el programa electoral municipal y el Plan de Actuación de Distrito, no te preocupes que mi visión sobre vuestra actitud no hará cambiar nada de lo que me toque hacer o defender al respecto, que es bien poco, pero como ciudadano politizado te puedo decir que el gesto os hace perder credibilidad ante mis humildes e insignificantes ojos.

Por cierto, ¿me puedes decir que medios no legítimos he utilizado personalmente para conseguir un objetivo? yo sí que te he identificado uno: hacer de la plataforma un eco electoral partidista en unas elecciones que no influirán en vuestro problema. Si puedes decirme que medios no legítimos he utilizado para conseguir no se qué objetivos dímelo. Hablas conmigo, no con la institución, de tú a tú.

"Cuando lo hace la Vanguardia a vuestro favor, tampoco lo ves correcto, pero aún no he visto que les hagas ningún comentario quejándote."

Primero porqué la Vanguardia no dice nada bueno del PSC ni que le paguen, segundo, no todo lo que no me gusta lo tengo porqué hacer público o notorio, ¿me has visto alguna vez defendiendo lo contrario?, no.. por lo tanto te has de fiar de mi palabra (¿o me estás llamando mentiroso?). Sí que he escrito en contra de la mala praxis política que lleva al desencanto:
http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1520

y critico formas de entender el liderazgo político:
http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1373

Jose Rodríguez ha dit...

(i part final)



Si me pides "pedigrí" respecto a la honestidad intelectual aquí lo tienes. No es la primera vez que alguien que manda más que yo ha querido "cortarme la cabeza" por escribir en contra de la ortodoxia partidista, no han sido ni una ni dos veces que "compañeros" con mando han enviado quejas formales para que se me apliquen medidas disciplinarias por escapar de la ortodoxia (por suerte, gente que manda aún más cree que esa no es la vía y creen que es bueno que hayan discrepancias y opciones).

Yo aún no te he leído nada que presuponga un mínimo sentido de autocrítica o de crítica a las posturas que tan alegremente os dan la razón, con lo cuál si me pusiera tan exigente como tú podría sacar deducciones mucho más capciosas.

Simplemente te juzgo por lo que haces y dices no por tus silencios de los cuales eres dueño. Por el momento, la excelente y hasta ahora creíble plataforma del sector 14, según dos de sus miembros (que no sé si actúan como portavoces o a título personal y no sé si la plataforma ha realizado una asamblea para ratificar que oficialmente dará apoyo electoral a CiU y PP en las europeas), pide el voto a CiU y PP en unas elecciones que no tienen que ver ni influirán en el proyecto del MPGM del Carmel.

Y para mí eso es un acto, real, una opinión versada y sobre la que puedo juzgar y valorar. Como ciudadano, me hace perder credibilidad sobre vuestra postura, y dudo mucho que ahora tú o Manel podáis ir con la prístina capa blanca de pureza de "somos ciudadanos". Ahora también sois políticos partidistas, sin carnet, pero claramente posicionados por opciones partidistas en unas elecciones que no tienen que ver con vuestro problema (y si estiraras al límite las políticas que impulsan el Partido Popular Europeo o el Grupo Liberal Europeo incluso podría ir en contra)... Podrás decirme "soy un vecino y tu tienes que oirme", sí como conseller, y te oiré en lo que me toque como conseller (que es bien poco porqué mis atribuciones y responsabilidades son mínimas) lo haré, pero como ciudadano, ya te puedo decir que "no cuela".

GASPAR ha dit...

Jose. Eso mismo, a la obeja, obeja. Y no nimby ni ad-person ni stake_holder...(solo es una sugerencia sin ánimo de imposición).
En primer lugar te repito(porque veo que no lees detenidamente)que no se apoya solo a esos dos partidos. Podras ver, si te fijas, que tambien proponemos opciones de izquierda, como ERC, que consideramos coherentes con su hacer político.
En segundo lugar, seguimos sin ver la realidad; actuo como ciudadano libre que defiende lo que le parece y como portavoz de un grupo(te guste o no). Y te repito, ven a vernos y te presento al resto. Por tanto, tu argumentación sobre actuar de manera partidista o ser politicos queda totalmente desmontada.
Tu como ciudadano libre diras lo que te parezca, hasta ahora no lo juzgo. Pero permite que nosotros también lo hagamos.
Evidentemente el resultado no beneficiará al sector 14, por ello precisamente queda patente que no se trata de un chantaje, como anteriormente insinuas. Sino de la coherencia de ponernos del lado de quienes demuestran un buen hacer político en su trato con los ciudadanos. Ojalá en un futuro podamos considerar a otros partidos del mismo modo, no perdemos la esperanza. Lógicamente en nuestra asociación hay distintas inclinaciones políticas, y algunas personas estan desengañadas con el trato recibido, de ahí nuestra actitud. Pero eso no quita que deseen volver a confiar en su obción. Eso nos alegraría a todos.
Por otra parte, nadie dice que tengas que oirme, como tu comentas. Esto es solo un cambio de impresiones sobre la situación política en el que cada uno dice lo que quiere. Participa quien quiere, no obstante agradecemos tu participación.
Reconozco, como comentas, que te mojas en ocasiones de manera no corporativa. Por eso mismo, no defiendas ahora todo lo que hace tu partido; porque en "nuestro" asunto y en algunos otros, no se ha actuado todo lo correctamente que se debería (y eres consciente de ello).Eso es lo que nos ha llevado a esta situación de desapego, sin que ello signifique que todo esta mal hecho ni que algunos de nosotros no seamos de la misma opción política que tu mismo.
Hay ciertas cosas que no se pueden comprender hasta que se viven en primera persona. Te pido un acto de reflexión real, ponte en nuestro lugar de verdad y dime se seguirías defendiendo exactamente lo mismo.
Aquí estamos defendiendo nuestro futuro como vecinos de este barrio, mas allá de ideas políticas.

Gracias

Manel J. Camps ha dit...

José,

Primer tot reconeixer l'error vaig confondre share holder (accionista)per stake holder (persona interessada).

Com saps soc un dels que utilitza la identitat "Administrador" en el nostre blog. Quan escric amb aquesta identitat tracto de reflectir al màxim el sentiment de la nostra plataforma i no els meus pensaments personals. Això és díficil perquè segur que s'escapen coses subjectives.

Aquests artícles estan validats amb la resta de les persones que sóm més actives dintre de la plataforma.

El punt en el que no estem d'acord, i ho dic amb el màxim respecte a la teva opinió, és que nosaltres pensem que és absolutament legítim posicionar-se en contra de 2 partits amb els quals fins ara no hem assolit el nivell de diàleg que voldriem, i tu en canvi creus que això és com vendre's i ser comissari polític d'uns altres partits. Bé no estem d'acord però aquesta és una de les virtuts de la pluralitat del gènere humà.

Està clar que aquests artícles pretenen posicionar-nos i establir una posició clara en vers al govern municipal. No estem satisfets de com van les coses amb la MPGM. En cap moment pretenem canviar el resultat electoral, seria bastant ilús, en unes votacions on hi ha circunscripció única a nivell de l'Estat espanyol.

Les comparacions que fas amb un capellà que en el seu sermó dominical digués que s'ha de votar per un determinat partit crec que està fora de lloc. Segurament Deu ha d'estar per sobre de la política i no ficar-se pel mig. Desgraciadament l'Esglesia no sempre manté aquesta postura. En canvi la nostra plataforma lluita per la millora del barri i de moment amb el nostre govern no acabem d'entendre'ns.

No m'agrada, i evidentment pots fer el que vulguis, que diguis que la teva opinió no val res perquè manes molt poc, per a mi, ets un interlocutor molt vàlid i llegeixo amb molt interès els teus artícles del teu bloc. Ja saps que de vegades a títol personal faig algun comentari. És una llastima que aquest nivell d'interlocució que tenim amb tú no el tinguem amb la Regidora Sra. Elsa Blasco, ni amb la Anna Mir, que és molt selectiva amb els seus comentaris i les seves respostes.

Crec que la credibilitat que poguem tenir com a plataforma no vé de si recomanem el vot per a 3 partits, bastant diferents, o no ens mullem. Crec que hem explicat molt perque no recomanem el vot als partits del govern de l'Ajuntament de Barcelona.

La nostra credibilitat vé dels arguments que hem presentat, de les al.legacions, del sentiment de les persones del barri, afectades directament i afectades indirectament. Vé de la política de portes obertes que hem portat amb les nostres cases i amb el barri. Vé de les propostes coherents que hem fet per millorar el barri. Vé del nostre espèrit dialogant, negociador i que cerca solucions amb avantatges generals i no d'interessos particulars.

Per nosaltres totes les eleccions -i diria que la nostra vida- ara tenen un prisma local i de barri, siguin les Europees, o les que siguin, i el nostre àmbit d'actuació és el local.

Agrair-te sincerament tots els comentaris que has fet, amb algun dels quals no estic d'acord, però com això ens enriqueix a tots, gràcies per escriure.

Jose Rodríguez ha dit...

Potser sí que hi teniu raó, però encara no veig com pot beneficiar a la vostra causa que en Raúl Romeva o la Maria Badia no siguin eurodiputats i en canvi sí ho siguin en Junqueres, Vidal-Quadras o Tremosa.

Tota l'argumentació s'em cau si intento analitzar que el vot de càstig no va als polítics que fan una proposta que no us agrada sinò a d'altres que no tenen res a veure.

Sobre la regidora, jo crec que Pere ha dit el que tocava, jo tinc molt més marge de maniobra que ella, puc permetre'm el luxe de parlar en nom meu i només meu, el meu màxim poder es troba més en el que dic i en el que escric que en el que puc fer i desfer políticament, per això puc donar-vos el que potser la regidora o la presidenta (Montse Ballarin) no poden: interlocució. El que jo dic són opinions i pot permetre un cert diàleg i apropament i permet que després certes conclusions siguin elevades a qui decideix, però el que parleu amb qui realment "mana" al final són compromisos directes. I entenc la prudència d'aquestes persones.

Per això m'agrada dir que quan discrepo i molt aclarir que no ho faig en qualitat de "govern" i per això la meva influència és molt més petita. Aclarir que el que jo discrepi i sobretot em baralli aquí no tindrà cap repercusió en el que jo faci al districte (lo poquet que pugui fer), i molt menys signifiqui cap càstic o repercusió com a govern o grup municipal.

Manel J. Camps ha dit...

José,

Segur que la Maria Badia serà eurodiputada. M'agrada menys que ho sigui la Magdalena Alvarez que també ho serà.

Sobre el teu darrer paràgraf, n'estic segur que serà com tu dius.

Bona nit.