divendres, 17 de juliol del 2009

Aprovació provisional


Sembla ser que avui en la comissió d'urbanisme de l'Ajuntament s'ha fet l'aprovació provisional de la MPGM del Carmel i entorns. El proper divendres en el Ple de l'Ajuntament de Barcelona es ratificarà aquesta aprovació.

A propòsit d'aquest fet s'han publicat 3 artícles en blogs del barri. Un per part, del Pere Nieto, d'ICV, "el PGM una gran notícia"un altre per part del José Rodríguez, del PSC, "Se aprobará el PGM" i un darrer per part de la Coordinadora d'Entitats del Carmel.

En relació als 2 artícles de polítics de la zona hi ha molts aspectes en els que no estem d'acord.

Pere Nieto

* La justificació de tot el que calia millorar no correspon amb el cas d'Horta.
* Els veïns hem mantingut el barri sense necessitat d'ajuda, i hem conservat el patrimoni cultural i històric. De fet, ens hem enfrontat a tothom per mantenir-lo.
* Cal esmentar que es destrueixen horts i jardins per fer blocs.
* En vuit anys segur que no estarà desenvolupat la MPGM. Per a mostra l'obertura del carrer Granollers entre Baixada de Can Mateu i Les Franqueses que porta més de 10 anys empantanegada.
* Quan diu que es millora el barri, creiem que es refereix al Carmel, Horta n'és un barri diferent.


José Rodríguez


Creiem que és un article més equilibrat, i tot que des del Sector 14 no entenem perque es volia modificar el sector, creiem que busca un cert consens. De tota forma, potser hagués estat bé recordar que els veïns hem fet propostes molt assenyades, algunes de les quals, finalment s'han tingut en compte.


Coordinadora d'Entitats

Estem absolutament d'acord amb el plantejament que es fa.

5 comentaris:

Pere Nieto ha dit...

Tot és opinable sense dubte. Si parlo del sector 14 per exemple jo crec que un espai verd que tant s'ha defensat sigui públic és una millora, o l'obertura d'un espai públic de qualitat en una zona on hi ha demanda. El temps dirà quin és el resultat d'aquest projecte que ha tingut un intens debat social i polític i en el que s'ha arribat a acords amb molta gent.

Manel J. Camps ha dit...

Pere,

Es veritat que s'ha arribat a acords amb molta gent.

Jo no crec que sigui una millora que l'espai verd sigui públic. De fet els seus propietaris actuals i passats l'han cuidat molt millor que molts espais verds públics de la ciutat.

A Horta hi ha bastants espais verds, les cases aporten molt verd. Altra cosa és a altres barris propers.

El temps donarà o treurà la raó a tothom.

mercees ha dit...

Dema es fa l'aprovació provisional de la modificació del PGM. Ha estat un any de molta lluita veïnal perque s'entengues el que els que vivim a Horta volem i pensem que és el millor per al nostre barri. Dimarts a la reunió explicativa de com quedava el Pla s'ens varen fer moltes promeses. Promeses que espero és compliran. També s'ens va dir que moltes parts encara s'han de veure com es fan, ja que ara nomes es l'idea. Desitjo i espero que les associacions que hem format per tal de defensar el nostre barri puguin pendre part en aquestes decissions. Crec que ganes no ens falten

Óscar GarcÍa ha dit...

Els criteris científics ho diuen prou clar: Catalunya no admet edificar ni un pam més de terra.

Les prioritats de l'ajuntament no és esmerçar-se en salvaguardar els espais verds de la ciutat. També es ben sabut el desconeixement de les beceroles en ecologia i el disseny antinatural de parcs i jardins.

Per tant, si el propietari privat del jardí ho fa amb un bon criteri, establirà un jardí amb encís i harmonia. La llàstima és que no és un espai públic :( Tanmateix tots els veïns poden gaudir del seu oxigen i els seus paratges des de l'exterior.

Em sembla inverssemblant com es pot deixar de la mà de deu llocs com el passatge de granollers i el parquing del davant. No hi ha prou excuses per dir-nos que lloc així estan en un estat lamentable.

S'aixequen estatges a la Clota en un bufar i fer ampolles i mentrestant costa un munt de temps afaiçonar parcs i jardins.

No hi ha paraules, coneixements, creences, llegendes, rondalles, vision bíbliques o parafernálies per a dir que la gent no accepta aquest model català del territori. Tothom n'està fart, fins i tot els mateixos polítics m'els imagino al cotxe cridant en el món del porc i maleint el trànsit, la contaminació o la xafugor d'aquests dies.

Poc a poc la cosa anirà canviant i mentrestant gaudirem de llocs màgics com Sant Cebrià o les vistes del turó Blau :)

Salut!

Manel J. Camps ha dit...

Oscar,

Moltes gràcies pels teus comentaris.

La situació del passatge Granollers i la plaça (descampat) del davant l'hem denunciat moltes vegades i això és culpa únicament de l'equip de govern del nostre Ajuntament.

Salut