divendres, 10 de juliol del 2009

Horta més a prop de Sarrià o de l'Eixample

Tal com s'ha plantejat la MPGM del Carmel i Entorns a Horta, tracta de fer una urbanització del territori amb blocs de pisos similars als que es troben a l'Eixample de Barcelona.
No és que no ens agradi l'Eixample, gran obra ideològica d'Ildefons Cerdà, que dòna a Barcelona una estructura moderna similar a la de Manhattan a Nova York.
Però cada barri té la seva pròpia personalitat i Horta era un poble independent de BArcelona. Al igual que Sarrià. Creiem que cal conservar l'estil pròpi d'Horta amb els seus safarejos i jardins, potenciant la cultura de l'aigua.
Per això hem fet un muntatge, en el qual no hi ha Photoshop, per demostrar amb ànim constructiu, que es pot fer un urbanisme respectuos amb el medi ambient i amb la història.
Admireu el que s'ha fet a Sarrià.
Finalment una pregunta. En prendran nota els polítics del govern del districte ?
El que està clar és que ningú no ens podrà acusar de no fer propostes constructives i d'estar instal.lats en la cultura del NO.











































2 comentaris:

Óscar GarcÍa ha dit...

L'altre dia vaig estar parlant amb l'encarregat de dirigir l'obra del Parc de la Unitat.

Després d'edificar un parquing, ara a la zona superior estan cimentant el terra. Qui decideix el disseny d'un parc o jardí al nostre barri? L'ajuntament encarrega el disseny a una empresa, en aquesta cas VIM SA. L'ajuntament ha de controlar que el parc es dissenyi respectant unes normes. Si el disseny és adient, l'ajuntament dona el seu vist i blau i l'obra s'enceta.

Per qué no es respecte l'harmonia entre l'home i la natura? L'ajuntament com sempre frisant per comprar més i més totxos i fer una despesa económica quan més gran millor. Evidents conexions entre l'ajuntament i les empreses COPISA i companyia.

Senyors que no ens enganyin dient que si el subsol és permeable o impermeable, o d'altres motius de tarannà geològic. Prou de cimentar tots els camins deixant quatre parterres a les vores...

I deixar com exemple el Parc del Guinardó, un lloc on no s'ha cimentat cap camí i està en perfecte estat. Llàstima que els maleïts plàstics embrutin el parc i donada la seva pendent sigui difícil de netejar.

Salut i bon cap de setmana hortencs!

carme ha dit...

estic amb vosaltres, vaig nèixer a horta i voldria que no es malmetessin els elementos arquitectònics que li donen caràcter propi.

Us convido a visitar el meu bloc on precisament parlo de la memòria dels basrris d'horta i del guinardó.

http://memoriadelsbarris.blogspot.com/