dissabte, 10 de gener del 2009

Sóm uns NIMBY's ?

En el blog del Sr. Josep Rodríguez, regidor del PSC al districte d'Horta Guinardo, de l'Ajuntament de Barcelona, diu que els veïns de la zona Dante-Llobregós, sóm uns NIMBY's. Acrònim àngles de les paraules NOT IN MY BACK YARD, és a dir, no al pati de casa meva.

En el seu artícle al blog vé a dir, que independentment que algunes de les reivindicacions dels veïns són justes, es farà la "millora" del PGM independentment de les al.legacions fetes. És curiós, aquest artícle està escrit abans d'haver-les pogut llegir. Quina sort poder opinar sense necessitat d'analitzar res. Això demostra el talant dialogant d'aquest senyor.

Aquest interès general és bastant indefinit, i dins del mateix es posa l'obertura de carrers que no van enlloc com el de Grifols, l'obertura de carrers que ja estàn oberts com el de Santa Joana d'Arc, i uns suposats corredors verds, que en realitat el que fan es destruir molts arbres, un bosc i jardins en perfecte estat.

Nosaltres no estem instal.lats en la cultura del NO. Nosaltres volem la millora de la nostra ciutat i particularment del nostre barri, i per tant, exigim a l'Ajuntament que obri el carrer Granollers, mantenint el carrer especial que té. Això l'Ajuntament democràtic i socialista i ho té pendent des de fa més de 25 anys.

De fet al senyor Josep Rodríguez, des d'aqui, i amb el respecte degut, el voldriem anomenar senyor NOAS, perquè nosaltres utilizem des d'aquest blog l'idioma català (tot i que entenem l'angles i el castellà)i perque ell, en els plens del districte es la persona que diu que NO, als semafors que demana l'oposició NOAlsSemafors, senyor NOAS.

Aquest blog és obert i per tant qualsevol pot posar-hi el comentari que cregui oportú.

http://www.joserodriguez.info/bloc/?tag=pgm-carmel

3 comentaris:

Jose Rodríguez ha dit...

No voy a iniciar una "Flamewar" (siento utilizar estas palabras en inglés pero es el término que describe las guerras en comentarios, foros y blogs), sinó responder sucintamente a un par de falacias en su argumento.

Antes de hacer afirmaciones debería poder sostenerla el autor de este post.

Primero de todo no soy regidor. Regidor en este distrito hay dos, la regidora Elsa Blasco, el Presidente Jordi Williams y luego los regidores adscritos a los 3 grupos de la oposición. Tengo mi trabajo como usted el suyo que no tiene que ver con el ayuntamiento de Barcelona.

Segundo, yo en mi blog no he llamado NIMBY a ustedes, ¿donde? ¿lo pueden aseberar? ¿pueden unir A con B para decir que he dicho que A es B?. No, no lo digo, me he cuidado muy mucho de ello. He hecho dos artículos uno sobre el sector 14 donde la palabra NIMBY asociada al sector 14 la ponen ustedes no yo, que se la asigno a Xavier Trias no a ustedes, en los comentarios, y un segundo artículo donde comento que los ayuntamientos se enfrentan ahora a movimientos distintos como los NIMBY, sin citar en ningún momento el PGM del Carmel o el sector 14, más que al principio recordando el primer artículo, como ejemplo de nueva forma de enfrentarse los vecinos a lo que no les gusta.

Sobre lo que usted dice que yo afirmo sin haber leído las alegaciones, le rogaría que fuera más cuidadoso y citara correctamente, le dejaré el párrafo del blog donde creo que afirmo lo que se ha de hacer ante ellas:

"Otra cosa es el interés legítimo de los vecinos afectados, que ven que en la propuesta o se les recorta parte de sus jardines o diréctamente se les expropia. Allí hay que tener una especial sensibilidad, las personas que han construido el bosque urbano de Can Gallart merecen toda la atención de la administración y el informe ambiental que indica la riqueza del bosque ha de tomarse en serio, sin ser una “ley” y no atreverse a tocar nada, hay que intentar salvaguardar parte del patrimonio ambiental que estas fincas privadas pueden dejar a la ciudad. Más allá de eso a los vecinos hay que compensarles, existe algo más que la propiedad privada pura y dura, existe el apego a su casa, el cariño y cuidado de sus jardines, huertos y bosques urbanos durante años, en esto el ayuntamiento ha de ser especialmente cuidadoso.

Aún no se han leído las alegaciones que hacen los vecinos, por eso la imagen que aparece en la propuesta de modificación del PGM no es lo que se llevará a aprovación, hay que trabajar esas alegaciones, incluídas las alegaciones ambientales referidas al bosque de Can Gallart y a los intereses legítimos de los vecinos afectados e intentar incluirlas de forma que el interés general de conseguir un barrio mucho más humanizado y realmente vivible (no sólo por los propietarios de esos bosques), una mejor movilidad y poder tener algún espacio verde público en la zona y poder concentrar la edificabilidad de la zona en bloques de vivienda pública para poder reubicar los vecinos afectados que lo deseen de este y otros sectores del PGM dentro del barrio. Estoy convencido que el distrito de Horta-Guinardó y el ayuntamiento, y como no, el alcalde Jordi Hereu, lo van a hacer y a diferencia de parte de nuestra oposición no va a caer en un juego de populismo y de inmovilismo, va a tener que velar por el interés general y eso significa rechazar parte de las alegaciones, mantener el núcleo central del proyecto y conseguir abrir calles y espacios para el público en general. Lo que es cierto es que a todos los vecinos afectados de este sector y del resto, se ha de intentar compatibilizar al máximo sus intereses privados y el legado de zona verde con las necesidades para todos,y atender a sus demandas que en algunos casos están fundadas (y por eso el ayuntamiento dejó un período de elaboración de alegaciones mucho más largo y por eso se irá zona por zona a discutirlas con los vecinos y no se dejará en una respuesta púramente administrativa) de la forma más honesta y abierta posible.

Las demandas de los vecinos afectados son legítimas, algunos de sus argumentos son falaces, otros los disfrazan con Photoshop para parecer que el ayuntamiento pretende una barbaridad y algunos argumentos seguramente están bien fundados. Pero las demandas de los vecinos afectados no son el interés general que ha de prevalecer respetando los derechos individuales."


Que es bastante diferente a decir "que se va a hacer de todas formas". Es fácil hacer demagogia cuando las cosas son orales, pero estando escritas se pueden citar.

Por último yo aún no le he faltado el respeto, ni a usted, ni al colectivo, por tanto pediría como mínimo, ya que se me dirige usted en tono personal, que lo haga. Institucionalmente tómeme a chirigota si quiere, pero no le acepto que comience con apelaciones personales, porqué en la calle usted y yo somos ciudadanos. Entiendo que mi opinión no la comparta, pero no es motivo para entrar en un ataque personal; pero lo siento, soy una persona libre que también, al igual que usted, tiene un blog y opina. Y creo que he sido bastante justo y ecuánime al entrar a valorar la justicia de sus demandas y que estas han de ser tenidas muy en cuenta, prevaleciendo al final el interés general.

PD: Su blog no puede escribir cualquiera, sólo usuarios de Blogger... a diferencia del mío que sí.

Manel J. Camps ha dit...

Inserto el comentari de la Rosa Farrés

Mira , José Antonio, et responc per última vegada doncs no penso perdre el temps en donar-te un aprenentatge que no tens… Si que et reconec que tens molta teoria anglosaxona, potser molts masters??? I potser la teva experiència professional es de consultoria pura i dura, però poca pràctica i també que no escoltes. Suposo que només saps orientar les consignes del teu partit ,per a mi i per molts de nosaltres que portem 30 anys treballant amb la ciutat de Barcelona tu sempre seràs un nen i a més ara m’has demostrat que prepotent…
Doncs t’importa un pitó el que puguin dir-te els que tenen un bagatge que es diu experiència… de situacions com les que ara visc com a veïna les he tingut durant molts anys des d’una altra vessant i us puc dir que us equivoqueu, que no podeu anar dient que vosaltres en sabeu més i que les vostres trajectòries professionals son X. Doncs sempre s’ha d’aprendre i de tu, jo, n’estic aprenent encara que no t’ho sembli… si no entens que una persona que ha estat en moviments veïnals i treballant per la millora de la ciutat des d’abans que tu naixessis, i et puc dir-te que en un bon principi amb el teu mateix partit dintre d’una clandestinitat, es pugui dirigir a tu en els termes de “noi”, és que la teva inseguretat es majúscula si ets sents atacat per aquesta qüestió.
Per posar-te un exemple del poc que escolteu i del poc joc que doneu a la participació, tu mateix me’l vas donar ahir. Des del dia 3 de març del 2008 fins ahir vosaltres els representants del PSC no heu vingut a visitar la zona, gairebé un any i amb moltes protestes veïnals pel mig (només vàreu venir els consellers, de regidor, ni un). O ara ho teniu pelut, o és que les al•legacions dels veïns són més series del que us esperàveu i ara veieu que potser es pot pactar????
Tan sols em queda donar-te un consell que es diu humilitat, i saber callar i escoltar, i estudiar, com a representant municipal, totes les propostes i pensar que el més important són els veïns, no sortir a la revista x, ni al blog y.
Suposo que el teu blog esta en castellà per què la teva projecció es la política espanyola.... ho trobo molt encertat... així et pots promocionar i així tindrem nosaltres un problema menys.
Per cert m'agrada molt el pressupost que heu presentat avui amb "El Periodico"... hem sembla importantíssim l'increment en despesa social, però tu creus de veritat, que amb un 77,5 milions d'Euros, un 4% de la despesa es pot mantenir urbanísticament una ciutat com Barcelona, si no es especulant amb l'inverssió privada??? Potser no estem tan equivocats els veïns. Vosaltres mateixos ho heu confirmat.
Si escoltessiu sabrieu com entomar els NIMBY's, doncs no es produirien...hi hauria participació. No cortines de fum, ara com ara hi han AA.VV. representatives encara que polititzades i AA.VV. no gens representatives dels barris, a Horta ens podem considerar en aquest segon cas. El que si fa falta, son AA.VV que estiguin al costat dels veïns i no fent el joc a l'administració per poder migrar a càrrecs polítics, i interessos personals.

I dit això, punt i final.

Jose Rodríguez ha dit...

La resposta a la carta de la veina Rosa, i aquí termino de comentar res en aquest blog fins que no es torni a un nivell mínim de respecte personal:

http://www.joserodriguez.info/bloc/?p=1086&cpage=1#comment-1567